Normal

Lange køer på veiene

Det har vært lange køer på hovedveiene i Hedmark lørdag. Trafikk-koordinator i Rally Norway ber bilistene være tålmodige.

Trafikk i krysset mellom rv 25 og rv. 3 i Hedmark
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Klokka 1200 i dag var det fortsatt mye trafikk på Rv. 20, rv. 25 og E6 gjennom Hedmark.

- Det er saktegående køer på disse strekningene, så bilistene må være tålmodige, sier Arne Thobru, trafikk-koordinator i Rally Norway.

Rally Norway samarbeider med politietom trafikk-avviklingen, og både funksjonærer og politipatruljer er i dag ute på veien for å overvåke trafikken.

 

- Slipp løpsbilene forbi!

I dag kjøres det fartsprøver fra Elverum i nord til Ringsaker i sør. I dag kjøres også mountain-etappen og etappen i Lillehammer. Derfor blir det mye kjøring både for rallyførere og publikummere som ønsker å følge etappene.

Løpsbilene har et strengt tidskjema de må forholde seg til, og fordi mange av transportetappene går på hovedveiene, oppfordrer Thobru bilister til å slippe løpsbilene forbi.

- Det er en utfordring at løpsbilene kjører på de samme veiene som vanlig trafikkanter, og folk bør bestrebe seg på å slippe løpsbilene forbi, sier han.

- Må følge trafikkreglene

Tidligere i uka har politiet fått inn meldinger fra bilister som har reagert på måten løpsbilene har kjørt på hovedveiene.

- Også i dag har vi hatt tilfeller på E6 mellom Hamar og Brumunddal, der løpsbiler har kjørt delvis midt i veien for å komme forbi køene, forteller Thobru.

Han sier en slik situasjon ikke er ønskelig, og sier trafikk-avviklingen vil bli grundig evaluert etter Rally Norway.

- Men også løpsbiler må følge trafikkreglene når de er ute på veiene, sier han.