NRK Meny
Normal

Landslagstreneren: – Det er pinlig

LILLEHAMMER (NRK): Landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, er ikke nådig overfor arrangørene av verdenscupen i Lillehammer etter snøproblemene fredag.

mye snø i Lystgårdsbakken

OPPGITT: Landslagstrener Alexander Stöckl er oppgitt over at det ikke var mulig å trene i Lysgårdsbakken i formiddag. VIDEO: Arne Sørenes.

Et større snøfall førte til at hopptreningen i Lysgårdsbakkene i Lillehammer fredag måtte utsettes. Landslagssjefen er ikke nådig i sin kritikk av arrangøren.

Les: Taper penger på avlysing

– Jeg synes det er synd, og jeg synes det er nesten pinlig. Vi har visst om værmeldingen en stund, og at det skal komme mye snø i dag. Da skal folk være klare for å preppe bakken og kjøre maskinene. Når man begynner klokka 0930 med dette, og treningen starter klokka 1000, så er det for kort tid til å fikse bakken, sier Stöckl til NRK.

– FIS er ganske forbannet

Bakkemannskaper, de fleste frivillige, skal ha vært på plass i Lysgårdsbakkene allerede ved 0730-tiden fredag morgen, får NRK opplyst. Stôckl mener hendelsen kan føre til problemer for Lillehammer som arrangørby.

– Fordi jeg vet at FIS er ganske forbannet når sånne ting skjer. Man har en veldig stram tidsplan. Det er jenterenn som går om ettermiddagen, og så er det kvalik i kveld. Og alt skal være på plass, og vi får det ikke til. Det kan hende at dette rennet ikke blir med i kalenderen til neste år på grunn av sånne, etter min mening, småting, som egentlig skal være på plass, sier Stöckl.

Han mener at noen i arrangementsstaben må gå i seg selv.

– Som sagt, jeg synes det er pinlig. Det er jo ikke første gang at det snør i Norge. Det er vanskelig å legge skyld på enkeltpersoner. Jeg vet at mannskapet her jobber veldig bra. Men det er noen over dem som er ansvarlig, sier han.

– Burde ha vært flere i bakken

Også NRKs hoppekspert Anders Jacobsen er kritisk til hvordan det ble jobbet med å preparerer hoppbakken i Lillehammer fredag morgen.

– Det er nok flere mennesker i bakken når vi har renn i Tyskland, og det trenger vi også her. Vi trenger noen som tar ansvar og som jobber så det er klart i tide. Det kunne vært mulig å hoppe klokka 1000 i dag , men da måtte det ha vært flere i bakken og preparert den, sier Jacobsen.

– Vi kunne hatt mer bakkemannskaper

Arenasjef Tore Sørum, sier til NRK at han tror det vil bli utsettelser utover dagen fordi man må fjerne mye av snøen som har falt.

– Jeg vil ikke si at vi har sovet i timen. Det er mulig at det mer snø enn vi hadde vurdert det til, og at vi kunne ha hatt mer bakkemannskaper, sier Sørum.

Så dere tar selvkritikk på det?

– Ja, det må vi jo gjøre, i og med at det nå kan bli utsettelser. Det er klart at det må vi ta inn over oss, sier han.

anders jacobsen om snøen

EKSPERTKOMMENTATOR: Anders Jacobsen er NRKs ekspertkommentator. Se hva han sier om at snøfall fører til utsettelse i Lysgårdsbakken. VIDEO: Arne Sørenes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang