NRK Meny
Normal

Landminen var ufarlig

Politiet evakuerte folk i flere hus i Elverum i dag etter at det ble funnet en mine. Men minen viste seg å være helt ufarlig.

Bærer bort øvingsmine
Foto: NRK

En ekspert fra forsvaret har allerede vært på stedet og fjernet den som var en øvingsmine.

Gjenstanden ble oppdaget ved 13-tida i dag i et område ved Ydalirveien.

- Vi fikk en telefon fra folk i kommunen som holdt på å grave kloakk. De hadde gravd frem noe som så ut som en mine, fortalte operasjonsleder Espen Engh i Hedmark politidistrikt.

Ved 15.30-tiden fikk operasjonssentralen melding tilbake fra forsvarets ekspert om at det bare var en øvingsmine som ikke inneholdt eksplosiver. 

Sperringene i området ble fjernet og de evakuerte beboerne kunne gå tilbake til hjemmene sine.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Oppgang i antall skilsmisser

  Det var en liten oppgang i antall skilsmisser i Oppland i i fjor, mens antall separasjoner gikk ned. Det viser tall fra fylkesmannen. I Oppland var det 344 skilsmisser og samme antall separasjoner i 2017.

 • Sparket politimann får ikke omkamp

  Den avskjedigede politimannen Stein-Robin Kleven Berg fra Eidskog får ikke prøvd saken sin for Høyesterett. Han fikk sparken etter at han skrev innlegg på Facebook som ble oppfattet som rasistisk. I tillegg omtalte han blant annet tidligere statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl, skriver Glåmdalen. Les mer om saken her.

  Stein-Robin Kleven Bergh
  Foto: Privat
 • Skepsis til asylmottak i Sel

  Politikerne i Sel kommune er skeptiske til at det nok en gang kan bli asylmottak på Rondeslottet hotell på Raphamn. Ordfører Dag Erik Pryhn mener det skaper store utfordringer med et asylmottak på fjellet 12-14 kilometer fra Otta sentrum.