NRK Meny
Normal

Landets mest hjemkjære i jula

Stadig flere nordmenn reiser bort i jula, men folk i Hedmark og Oppland holder seg hjemme. Vi er landets mest hjemkjære i julehøytida.

 

Julenissen ønsker deg god jul.
Foto: NRK

Det er en trend at flere velger å reise bort i juleferien.

Nesten 400.000 nordmenn over 17 år, 8 prosent av befolkningen, ligger borte minst fire netter i forbindelse med jula.

97% holder seg hjemme

Statistikk viser også at det er dobbelt så mange som reiser bort på juleferie nå som på begynnelsen av 90-tallet.

Men i Hedmark og Oppland er det nesten ingen som reiser bort i juleferien.

- I løpet av perioden 10. til 31. desember reiser kun 3 prosent av folk i Hedmark og Oppland bort på ferie. 97 prosent holder seg hjemme og det er lavest i landet, sier Nina Arnesen ved Statistisk sentralbyrå i Kongsvinger.

Arnesen sier Hedmark ligger helt på bunnen av denne statistikken.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS