NRK Meny
Normal

Lager snø i 20 varmegrader

Til tross for 20 varmegrader og sol fra skyfri himmel er Sjusjøen skisenter i full gang med snøproduksjonen.

På Sjusjøen har de startet konkurransen om snøen og produserer snø i 20 varmegrader.

På Sjusjøen lager de snø i 20 varmegrader. Foto: Arvid Torsgard.

Konkurransen om snøen er i gang!

Sjusjøen skisenter har som mål å få i stand preparerte skiløyper så tidlig som mulig og kanskje allerede til høstferien. Så nå produserer de cirka 100 kubikkmeter snø i døgnet, til tross for at det fortsatt er sol og sommer.

Kent Are Holm, Sjusjøen skisenter

Kent Are Holm på Sjusjøen kaster snøball i august.

Foto: Arvid Torsgard

– Den er litt bløt. Men hva skal du forvente da, når det er 20 varmegrader, sier Kent Are Holm, mens han kaster en snøball opp i haugen.

Nedkjølt vann blir snø

Men så lenge det ikke er mer enn 25 plussgrader, så går det an. Ved hjelp av strøm blir vannet kjølt ned til en temperatur som gir snø.

– Det er et snøproduksjonsanlegg som kommer fra Italia, og det kan altså produsere snø i varmegrader, forteller Kent Are Holm i Sjusjøen skisenter.

Kampen om snøen

Snø i august på Sjusjøen

Iskald og fin snø på Sjusjøen i august.

Foto: Arvid Torsgard

De siste årene har en rekke skidestinasjoner konkurrert om å være først ute med skiløyper på høsten, for å trekke til seg verdenseliten og andre, som bare tripper og venter på snøen.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.

  • Innbrudd og tjuveri i Alvdal

    Politiet etterforsker innbrudd og tjuveri fra Byggservice i Alvdal. Det er stjålet et strømskap. En blå, svenskregistrert bil er observert i området, skriver politiet på Twitter.

  • Johan C. Løken er død

    Gårdbruker og politiker Johan C. Løken fra Elverum er død, 73 år gammel. Det skriver Østlendingen. Løken var stortingsrepresentant for Høyre og landbruksminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1983. Han døde i morges etter en tids sykdom.