NRK Meny
Normal

Lå død i to måneder

En mann lå død i en blokkleilighet i Kongsvinger i to måneder uten at noen reagerte. Da politiet tok seg inn i leiligheten i begynnelsen av mai, fant de mannen død i sin egen seng.

Det er Glåmdalen som forteller denne historien i dag. Politistasjonssjef Bjørn Berntsen sier til avisa at det ike foreligger noe mistenkelig eller kriminelt bak dødsfallet på Langeland.

Funnet av nabo

Det var en nabokvinne som har hentet mannens post de to siste månedene, som tipset politiet om at noe kunne være galt.

- En dag lå det plutselig en lapp og postnøkkel fra naboen. På lappen ba han meg om å ta vare på posten hans. Da det ene brevet etter det andre dukket opp, begynte jeg å lure. Jeg fikk beskjed fra sjukehuset om at mannen ikke var der, og regnet med at han hadde reist et eller annen sted, sier naboen til Glåmdalen.

Tar det tungt

Hun har hatt det tungt etter at mannen ble funnet død i naboleiligheten sjøl om hun ikke kan klandres.

- Jeg har slitt med veldig dårlig samvittighet etter dette, og føler kanskje at jeg burde ha meldt ifra tidligere. Det hadde jeg selvfølgelig også gjort hvis jeg trodde noe var galt, sier kvinnen til Glåmdalen.

Hun forteller til avisa at mange av naboene lurte på hvor mannen var, og at det underveis har vært mange teorier om hvor han hadde reist.

Ingen klandres

- Men ingen tenkte tanken på at han kunne ligge død inne i sin egen leilighet. Vi hadde heller ingen grunn til å mistenke at noe var galt, sier kvinnen til avisa.

- Han verken hadde behov foreller ønsket tilsyn fra andre. Det er en trist sak, men ingen kan bebreides, sier Berntsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang