NRK Meny
Normal

Kvinneuniversitetet selges

Rosenlund i Løten som har huset Kvinneuniversitetets siden starten i 1984, skal selges. Kvinneuniversitetet ønsker mer sentralt beliggende lokaler nær buss eller jernbane i Løten eller Hamar. 

Kvinneuniversitet i Løten
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

 

Fungerende daglig leder Kjersti Hoff sier flytteplanene avhenger av om de får solgt eiendommen. Uansett vil universitetet holde til i Rosenlund ut dette skoleåret.

Rosenlund er kostbar å vedlikeholde og det er i lengere tid vært vurdert en flytting til andre lokaler.  

 

Kvinneuniversitetet i Løten
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

 

Aktuelle steder

I Løten sentrum  er det gamle meieriet et aktuelt lokale for Kvinneuniversitetet. Åker gård og det gamle rådhuset i Strandgata er aktuelle steder i Hamar.

Siden starten i 1984 har drøyt 4000 kvinner og menn brukt et eller flere av kurstilbudene på Kvinneuniversitetet. Berit Ås var Kvinneuniversitetets  første styreleder. Andre sentrale kvinner i starten var Aud Blegen Svindland og Ragnhild Q. Haarstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafostasjon ødelagt i brann

    I Kongsvinger ble en trafostasjon ødelagt i en brann søndag kveld. Trafostasjonen ble helt ødelagt i brannen. og Eidsiva skal i dag undersøke hva som kan være årsaken til brannen.

  • Låve brant ned på Lora

    På Lora på Lesja brant en låve ned til grunnen sent søndag kveld. Det var ingen dyr i bygningen. Det var ingen spredningsfare til andre hus. Brannen ble meldt ved 23-tida søndag kveld.

  • Storhamar tapte – Løke vist ut

    Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.