NRK Meny
Normal

Kvinner tar styringa

Hedmark og Oppland kan få mer enn dobbelt så mange kvinnelige ordførere etter valget. 14 kvinner ser ut til å bli ordførere i Innlandet.

Bente Elin Lilleøkseth

Bente Elin Lilleøxseth fra Arbeiderpartiet gleder seg til å ta fatt som ordfører i Løten.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Det er mer en dobbelt så mange som etter valget i 2003, da det var seks kvinner på topp i Hedmark og Oppland.

 - Det er en tillitserklæring og kjempeartig. Det er på høy tid at vi får flere kvinnelige ordførere, sier nyvalgt ordfører Olov Grøtting i Alvdal.

Slo ut mennene

Nord-Fron får Tove Haugli fra Arbeiderpartiet, mens Mona Brattestaule Nicolaysen fra Senterpartiet blir ordfører i Gausdal. Hun vant det direkte ordførervalget som eneste kvinne av fem kandidater.

I Folldal har Eva Tørhaug (Ap) sikret seg en ny periode som ordfører med en oppslutning på 57 prosent. Også i Grue gjorde Arbeiderpartiet et godt valg, og Herdis Bragelien blir ordfører.

Synnøve Brenden Klemetrud fra Arbeiderpartiet fortsetter som ordfører i Lillehammer, mens Liv Solveig Alfstad fra Arbeiderpartiet i Nordre Land.

Kvinnekamp i Øystre Slidre

I Øystre Slidre blir enten Gro Lundby fra Arbeiderpartiet eller Magnhild Strand fra Senterpartiet som ordfører.

I Ringsaker kan Anita Ihle Steen fra Arbeiderpartiet bli ordfører og i Stange peker mye mot Senterpartiets Aasa Gjestvang.

I Gran kommune kan Inger Staxrud fra Bygdelista bli ny ordfører, mens Hilde Brørby Fivelsdal fortsetter som ordfører i Jevnaker.

Bente Elin Lilleøxseth fra Arbeiderpartiet blir ordfører i Løten, mens Arnhild Baukhos kan bli ordfører i Ringebu.

I Skjåk står det mellom Bygdelista og Arbeiderpartiet, som begge har kvinnelig ordførerkandidater. Ap og Bente Jorunn Aamodt gjorde et brakvalg, mens Bygdelista er på vippen.