NRK Meny
Normal

Kvinnen døde av stikkskader

I den foreløpige obduksjonrapporten kommer det frem at den 27 år gamle kvinnen som ble funnet død i Hamar døde av stikkskader. Politiet undersøker en kniv som ble funnet ved åstedet.

Drap på kvinne i Hamar

DREPT: En 27 år gammel kvinne fra Afghanistan ble funnet drept i Hamar sentrum på tirsdag.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Drapsoffer Hamar

PÅ BUSSEN: Et overvåkningskamera tok bilde av kvinnen da hun gikk på bussen fra Ormseter.

Foto: Politiet

Etterforskningen har pågått for fullt etter at en 27 år gammel kvinne ble funnet død i Hamar på tirsdag. Senere ble det bekreftet at kvinnen ble drept. Torsdag formiddag ble resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten offentliggjort av politiet.

– Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten som viser at kvinnen døde av stikkskader, sier politiadvokat Rolf Thoresen.

Politiet har beslaglagt en kniv i området hvor offeret ble funnet, og den undersøkes for spor.

Fått 50 tips

Onsdag gikk politiet ut med bilde av kvinnen for å få flere tips i saken. Så langt har det kommet inn omlag fått 50 tips.

– Etter at vi gikk ut med bilde hadde vi håpet at det hadde kommet inn enda flere tips. De som har informasjon bes ta kontakt med politiet. Vi mener at drapet skjeddeet sted i tidsrommet mellom klokka 10.45 og 12.15 tirsdag 28. oktober. Vi ønsker at alle som var i området ved Stormyra rundt Esso-stasjonen og Jorkjendbygget rundt dette tidspunktet tar kontakt med oss, sier Thoresen.

Vil kartlegge alle bevegelser

Det jobbes nå med å samle inn elektronisk bevis i form av teledata og eventuelle betalingsdata, samt bilde og opptak fra overvåkingskameraer i området. Politiet sjekker nå kvinnens mobiltelefon.

– Jeg vil ikke uttale meg om hva vi har funnet på telefonen, men det er klart at telefonen er interessant i denne sammenhengen. Tekniske spor og teledata kan være viktig og vi prøver å kartlegge alle bevegelser hun gjorde på dagen før hun ble funnet, sier Thoresen.

Tar DNA-tester

Kvinnen bodde på Ormseter statlige mottak med mann og to mindreårige barn. Hun skal ikke ha øvrig familie i Norge, men politiet har ikke fått varslet alle prørende enda,

Drapet har gått sterkt inn på ansatte og beboere ved Ormseter statlige mottak, der kvinnen bodde. Ifølge Hamar Arbeiderblad gjør politiet avhør og tar DNA-tester av alle beboerne ved asylmottaket.