NRK Meny
Normal

Flere kvinner i Mjøsen

Kvinneandelen i Mjøsen skogeierforening kryper oppover. Foreninga har både flere kvinnelige medlemmer og flere kvinnelige ledere.

 

 

Flere av skogeierforeningene i fylkene våre jobber for å få opp kvinneandelen. Mjøsen har et mål om at alle skogeierlag i foreninga skal ha kvinner i styret.

Flere medlemmer er kvinner

Fortsatt er det langt igjen til målet Mjøsen Skoeierforening har satt seg, men utviklinga viser at de er på rett vei.

Ved utgangen av 2005 var det registrert kvinnelige medlemmer på 20,5 prosent av alle skogeiendommene i Mjøsen. Ved utgangen av 2000 var det tallet på 16 prosent.

I tallet inngår både skogeiendommer som eies av kvinner alene, og eiendommer der det er registrert to navn i meldemsregisteret. Men det er også stadig flere kvinner som registreres som medlem alene.

Flere kvinnelige ledere

Under årsmøtene nå i mars har også tre skogeierlag fått kvinnelige ledere. Dette er Heidal, Løten og Østre Toten.

Antallet kvinner i skoegeierlagenes styrer økte fra 10 til 15 prosent i løpet av fjoråret.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg