NRK Meny
Normal

Kvinne truffet i hodet av nyttårsrakett

En kvinne (21) ble truffet av nyttårsfyrverkeri på Lilletorget i Lillehammer ved 03-tida i natt og kjørt i ambulanse til Lillehammer sykehus.

Lilletorget i Lillehammer

Det var her på Lilletorget kvinnen ble truffet i hodet av nyttårsraketten i natt.

Foto: Marianne Kval

Operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Arne Strøm, sier kvinnen fikk lettere skader og nå er sendt hjem etter undersøkelser på legevakta. Gjerningspersonen er ikke pågrepet. Den skadede kvinnen er fra Lillehammer-distriktet.

Operasjonsleder Arne Strøm sier at nyttårsraketten ble sendt opp utenfor et utested i Brubakken nedfor Lilletorget, mens kvinnen som ble truffet, sto ganske langt unna oppe torget. Strøm sier det ikke lov å bruke fyrverkeri innenfor sentrumsområdet.

– Vi har lett etter en mulig gjerningsperson, men ingen er pågrepet. Kvinnen som ble skadet av raketten, sto så langt unna at hun ikke har sett noen, sier operasjonsleder Arne Strøm.

Politiet melder ellers om ei relativt rolig nyttårsfeiring i Innlandet. Ingen alvorlige hendelser, men fyll, bråk og et par tilfeller av promillekjøring. Altså ikke mer enn man kan vente når overgangen til et nytt år blir feiret.

Ledige plasser i drukkenskapsarresten

– På nivå med ei vanlig lørdagsnatt. Mye fyll, mest i Trysil og Hamar. Lite i Elverum og Kongsvinger, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Bjørn Lagmannssveen.

Han forteller at fem personer har overnattet i drukkenskapsarresten i Hamar i natt. Politihuset har 14 plasser.

Ganske typisk for natta er meldinga politiet la ut på Twitter 05.35: Meldt om festbråk i en bolig i Søre Ål i Lillehammer. Politiet dempet musikken.

I Øyer måtte politiet rykke ut og stanse krangel mellom noen dansker og lokale personer etter å ha mottatt flere meldinger om dette.

I Vest-Oppland er to bilførere mistenkt for promillekjøring. Det er en fører som kjørte utfor vegen på Jarenstranda på Gran, og en som kjørte vinglete i Gjøvik sentrum.

I Lillehammer ryddet politiet opp i en krangel på et utested, mens en overstadig beruset mann ble tatt med for overnatting i drukkenskapsarresten.