NRK Meny
Normal

Kvinne fikk lydrigg over seg i Kvitfjell

En stor høyttalerrigg veltet i et kraftig vindkast og traff en kvinnelig tilskuer i Kvitfjell søndag. Kvinnen ble alvorlig skadet.

En høyttalerrigg blåste overende i vinden i Kvitfjell under verdenscuparrangementet søndag. En kvinne ble truffet og skadet.

En høyttalerrigg ble blåst overende i Kvitfjell søndag ettermiddag og en kvinne ble skadet. Foto: Tommy Barstein/NRK.

Høyttalere ulykke

Det var en mast for høyttalere som veltet i Kvitfjell.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Det er veldig trist at det skulle skje noe sånt, og vårt fokus nå er på å følge opp kvinnen som ble skadet, sier arrangementsansvarlig i Kvitfjell, Svein Mundal.

Kvinnen fikk den seks-sju meter høye høyttalerriggen over seg da den blåste overende. Ulykken skjedde under verdenscuprennet i alpint søndag.

– Vi fikk noen kraftige vindkast under rennet og det som skjedde var at et av lydtårnene våre veltet, og så var det en tilskuer som fikk dette over seg, sier Svein Mundal.

Han forteller at kvinnen først fikk behandling på stedet, før hun ble sendt til sykehus i Oslo med luftambulanse.

Alvorlig skadet

Arrangørstaben hadde en gjennomgang av det som skjedde søndag ettermiddag. Mange av funksjonærene er frivillige.

– Vi har gått gjennom det som har skjedd og skaffet oss oversikt. Vi synes det er veldig leit og tragisk at det skal skje noe sånt under et idrettsarrangement, sier Mundal.

Sykehuset i Oslo opplyste søndag kveld, at den kvinnelige tilskueren er alvorlig skadet, men det er ikke kjent hva slags skader hun har fått.

Overraskende vindkast

Lydrigg

Kvinnen som ble truffet av høyttalerriggen fikk førstehjelp på stedet før hun ble sendt til sykehus.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Høyttalerriggen som veltet var seks-sju meter høyt. Tårnet var forankret og sikret slik arrangørene mente var hensiktsmessig.

– Men når det ramler er det klart at det ikke var godt nok, sier Mundal.

Arrangøren forteller at de svært kraftige vindkastene kom veldig overraskende.

– Det skulle jo egentlig ikke skjedd, men det har skjedd og det må vi forholde oss til, sier Mundal.

Politiet har gjort undersøkelser

Heller ikke politiet i Lillehammer kunne fortelle mer om hva slags skader kvinnen har fått.

– Politiet har vært på ulykkesstedet og har gjort de nødvendige undersøkelsene for å finne ut hva som skjedde, sier operasjonsleder Geir Stavheim.

Svein Mundal i Kvitfjell kan ikke si noe om hva slags etterspill ulykken vil få.

– Nå er vi opptatt av kvinnen som ble skadet, og at hun får god behandling. Så får eventuelle etterspill komme i neste runde, sier Mundal.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.