NRK Meny
Normal

Kvinne døde etter mulig voldsepisode - mann siktet

En mann i 50-årene er siktet for kroppskrenkelse etter at en kvinne ble funnet skadet i en bolig i Søndre Land. Søndag kveld opplyser politiet at kvinnen døde av skadene.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent, og kvinnen vil bli obdusert for å få den avklart. Politiet vet foreløpig ikke om kvinnen har vært utsatt for en voldshandling eller ei.

– Vi vet svært lite per nå om hva som har skjedd. Vi fikk melding fra AMK om en mulig voldshandling begått mot en kvinne og rykket ut. Vi vet så langt ikke hva som har skjedd på den aktuelle adressen, sier konstituert påtalesjef i Vestoppland, Johan Petter Bærland.

Mulig vold

Politiinspektør Johan Petter Bærland

UAVKLART: Konstituert påtalesjef Johan Petter Bærland sier det fortsatt er veldig uklart hva som har skjedd på den aktuelle boligen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det var ved 16-tida søndag ettermiddag at AMK kontaktet politiet etter at en kvinne i 50-årene ble funnet skadet.

Hun ble raskt tatt hånd om av helsevesenet, og fraktet til sykehuset med luftambulanse.

Vi fant at det var grunnlag for mistanke om en eller annen slags form voldsutøvelse, og har derfor valgt å pågripe en person bosatt på adressen. Han er siktet for kroppskrenkelse, eller legemsfornærmelse som det het før.

Kvinnens tilstand var først uavklart, men søndag kveld melder politiet at de ved 20-tida fikk beskjed fra Oslo Universitetssykehus om at hun døde.

Uklart hendelsesforløp

Ifølge Bærland var mannen og kvinnen i et parforhold. Politiet er sparsomme med opplysninger om hendelsen.

– Det er tidlig i etterforskningen og det er såpass utklart hva som har skjedd at vi ønsker ikke å si så mye ennå. Vi skal avhøre siktede og aktuelle vitner og undersøke boligen hvor paret oppholdt seg. Siden det er såpass uklart hva som har skjedd så etterforsker vi bredt.

Han sier den videre etteforskningen vil avklare om det har skjedd en straffbar handling eller ei. Han bekrefter at mannen er tidligere kjent for politiet, men han ønsker ikke å utdype dette.

Politiet ønsker tips fra personer som kan ha opplysninger om hva som har skjedd.