Kvinne alvorlig skadet i rulletrappulykke

Ei kvinne i 60-årene er alvorlig skadet etter at hun satt fast i en rulletrapp ved kjøpesenteret CC Gjøvik i formiddag.

Ei kvinne i 60-årene er alvorlig skadet etter at hun satt fast i en rulletrapp ved kjøpesenteret CC Gjøvik

– Vi har ikke helt nøyaktig informasjon, men det er sagt at hun har fått alvorlige skader og skal bli operert. Men vi har ingen detaljer om dette, sier operasjonsleder Marianne Brun til NRK.

Ifølge politiet er den skadde en kvinne i 60-årene, bosatt i Gjøvikområdet. Hun er sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus. De melder at kvinnen er alvorlig skadet.

Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med vedlikehold av rulletrappa. Senterleder Vibeke Askevold sier det var service på den ene rulletrappa da hendelsen inntraff.

– En person har klemt seg fast i trappa, rett og slett, sier hun til NRK.

Rulletrapp CC Gjøvik

SPERRET: Det er foreløpig satt opp en politisperring rundt rulletrappa på CC Gjøvik, der en kvinne ble alvorlig skadet mandag formiddag.

Foto: Knut Røsrud / NRK

En lem skal ha stått åpen ved toppen av rulletrappa og kvinnen skal ha falt ned i hullet og blitt klemt fast. Det skal ha tatt lang tid å få kvinnen løs, sier politiet.

Blir politietterforsket

Askevold opplyser at trappa skal ha vært sikret i henhold til rutiner for vedlikehold, men at det likevel skal ha vært mulig å ta seg forbi hindringen.

– Vi mente at sperringene var gode nok, sier senterlederen og legger til at hun synes ulykken er trist.

– Jeg kan ikke si så mye om akkurat hendelsesforløpet og hva som har skjedd, for nå er dette en sak som vil bli politietterforsket, sier Askvold.

Politiet meldte om ulykken klokka 10.29 i formiddag og nødetatene var raskt på stedet. Klokka 10.56 ble det meldt at kvinnen var frigjort fra rulletrappa og fraktet til sykehuset i Gjøvik. Litt senere, klokka 11.44, meldte politiet på Twitter at den skadde damen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Senterleder Vibeke Askevold sier de nå bare må avvente situasjonen.

– Nå vil vi først og fremst avvente rapport både fra politi og fra leverandør, altså den som utfører vedlikehold på trappa. Og så må vi bare gå gjennom alt når vi har fått en klar formening om hva som egentlig har skjedd, sier Askevold.

Økning i julehandel

KONTROLL: Senterleder Vibeke Askevold på CC Gjøvik sier senteret skal gå gjennom rutinene sine etter ulykka i rulletrappa.

Foto: Thor Henning Lerstad / NRK