NRK Meny
Normal

Kvinne (19) døde etter rideulykke

En 19 år gammel jente døde etter en rideulykke i nærheten av Lunner ridesenter mandag. Det skriver hadeland.net.

Kvinne døde etter rideulykke

En 19 år gammel jente døde etter en rideulykke i nærheten av Lunner ridesenter.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet fikk melding om ulykka klokka 18.15 mandag kveld.

– Det ble funnet ei 19 år gammel jente i nærheten av et ridesenter i Lunner, forteller lensmann ved Gran og Lunner lensmannskontor, Frank Sletten.

Han forteller at hesten jenta hadde ridd på hadde kommet alene tilbake til ridesenteret. Dermed valgte politiet å sette igang et søk etter 19-åringen.

– Ambulanse og politi ble sendt til ridesenteret. Jenta ble funnet i nærhetene og hun ble konstatert død av ambulansepersonell, sier Sletten.

Det var avisa Hadeland som først omtalte saken.

Skal obduseres

På bakgrunn av hendelsen ønsker politiet å få gjort en obduksjon av jenta for å få best mulig klarhet i hendelsesforløpet og omstendighetene rundt ulykka.

– Vi tror ikke vi står overfor et straffbart forhold, men vi ønsker likevel å få klarhet i hva som har skjedd, sier Sletten.

Politiet skal også avhøre de vitnene som var i kontakt med jenta i forkant av rideturen.

Pårørende og ridesenter får hjelp

Ulykka ble kjent for mediene i dag. Politiet ville være sikre på at alle pårørende var informert før de uttalte seg om saken.

– Jentas foreldre og de ansatte ved ridesenteret har fått tilbud om hjelp fra kriseteamet i kommunen, sier Sletten.

Jenta kommer fra Hadelandsområdet.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.