NRK Meny

Kunstner kjøpte Sandbu

Kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen blir ny eier av gården Sandbu i Vågå. Det skriver Stiftelsen Kjell Holm i en pressemelding. Etter en omfattende budrunde med flere interessenter, aksepterte stiftelsen et bud fra Killi-Olsen på 22 millioner kroner. Det er 17 freda bygninger fra 1600- og 1700-tallet på Sandbu, kapell og flere tusen registrerte historiske gjenstander.

Kjell Erik Killi Olsen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.