NRK Meny

Kunstner kjøpte Sandbu

Kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen blir ny eier av gården Sandbu i Vågå. Det skriver Stiftelsen Kjell Holm i en pressemelding. Etter en omfattende budrunde med flere interessenter, aksepterte stiftelsen et bud fra Killi-Olsen på 22 millioner kroner. Det er 17 freda bygninger fra 1600- og 1700-tallet på Sandbu, kapell og flere tusen registrerte historiske gjenstander.

Kjell Erik Killi Olsen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl