NRK Meny
Normal

Kronprinsen går Birken

– Dette er moro og viser hvor folkelig vår kronprins er, sier arrangøren.

Kronprins Haakon sammen med Helge Flo under Ridderrennet

Kronprins Haakon deltok i Ridderrennet på Beitostølen som ledsager for Helge Flo i 2013. De gikk 20 kilometer. Nå skal Kronprinsen gå over dobbelt så langt i fjellterreng og tøffe motbakker i årets Birkebeinerrenn.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

H.K.H Kronprins Haakon stiller til start i årets Birkebeinerrenn. Det bekrefter arrangørene i dag.

– Vi fikk påmeldingen i forrige uke. Dette er moro og viser hvor folkelig vår kronprins er, sier Jo Gunnar Ellevold, daglig leder i Birken AS.

Det er første gang Kronprinsen deltar i det 54 kilometer lange rennet fra Rena over fjellet til Lillehammer. Men tanken har nok vært der en stund. I 2011 ble han utfordret av arrangørene til å delta.

– Nå har han fått tenkt seg om, og vi er glad han stiller, sier Ellevold.

Kronprisen deltar i klassen for menn 40 - 44 år. Det var Østlendingen som først meldte nyheten.

Ingen særbehandling

Jo Gunnar Ellevold, leder i Birken AS

Jo Gunnar Ellevold i Birken AS er glad for å ha Kronprinsen blant årets deltagere.

Foto: Dag Kessel / NRK

Kronprinsen får ingen særbehandling og deltar på lik linje med alle andre.

Han vil møte de samme fysiske utfordringene, de samme tøffe bakkene og slite som de andre med å velge rett skismurning, sier Ellevold.

Han vil ikke gå nærmere inn på sikkerhetsopplegget rundt den celebre deltageren, og sier det er noe Slottet og politiet tar seg av.

NRK har vært i kontakt med Slottet, men de vil ikke kommentere Kronprinsens deltagelse.

Kronprinsens tur over fjellet skjer samtidig som at historien bak Birkebeinerrennet er høyaktuell. I disse dager spilles filmen om den historiske flukten med kongesønnen Haakon Haakonsøn inn på Lillehammer. Kjente navn som som Kristoffer Hivju og Jakob ofterbro er å finne på rollelista.

Håper på flere påmeldte

Birkebeinerrennet, som tidligere år har vært fulltegnet på sekunder, sliter i år med å få solgt alle plassene. Før helga var det 3000 ledige billetter igjen.

Ellevold håper på at nyheten om at Kronprinsen skal delta vil får flere til å melde seg på, men har ikke de store forhåpningene.

– Å delta i Birken er ikke noe du bare bestemmer deg for tre uker før rennet. Men det kan hende at de som sitter gjerdet blir motivert til å delta, når de nå får mulighet til å konkurrere mot kronprinsen, sier Ellevold.

Årets Birkebeinerrenn går 21.mars.