NRK Meny
Normal

Kronerulling i Senterpartiet

For å klare å betale tilbake støtten Senterpartiet fikk fra kraftselskaper, er det satt igang kronerulling i partiet. I tillegg vurderes en frivillig partiskatt.

norske kroner

Oppland Senterparti gir 10 000 kroner til moderpartiet.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Det var forrige uke Dagens Næringsliv avslørte at selskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft betalte henholdsvis 500.000 kroner og 200.000 kroner til Senterpartiet i valgåret 2009.

Pengene gikk til å promotere fornybar energi.

Les også:

Ber medlemmene om hjelp

Senterpartiet har bestemt seg for å betale tilbake pengene fordi de er mottatt fra offentlige selskaper, noe som er i strid med partifinansieringsloven.

Nå engasjerer fylkeslagene seg for å hjelpe moderpartiet med penger.

Ivar Odnes, fylkesleder i Oppland Senterparti

Fylkesleder i Oppland Senterparti, Ivar Odnes.

Foto: NRK

– Oppland Senterparti har vedtatt å gi 10 000 kroner, sier fylkesleder Ivar Odnes til NRK.

Nå oppfordrer han til kronerulling blant medlemmene.

- Det er viktig at vi klarer å nulle ut dette støttebeløpet, slik at vi kan gå valgkampen neste år i møte med blanke ark og et samla parti, sier Odnes.

Fylkesleder Arnfinn Nergård i Hedmark Senterparti sier at også de trolig vil hjelpe landspartiet med penger.

Vurderer partiskatt

Senterpartiet vurderer nå i tillegg å innføre partiskatt for å klare å dekke den uforutsette utgiften. Det skriver VG i dag.

– Det er et av alternativene vi vurderer, bekrefter Sps generalsekretær Knut M. Olsen overfor avisa.

Det vil i så fall innebære at alle partiets statsråder, stortingsrepresentanter, ordførerer og andre med betalte jobber og verv for Sp, bes om å fra seg en del av inntekten sin for å sikre økonomien i partiorganisasjonen.

– Det er allerede en del som betaler en frivillig partiskatt i dag, sier Olsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK