NRK Meny
Normal

Kritisk til hyttestopp

Det har skapt reaksjoner at fylkesmannen vil stanse det meste av planlagt utbygging på det som er det største reiselivsområdet i Ringebu.

 

Fylkesmannen i Oppland, Kristin Hille Valla, står fast på innsigelsen om at det planlegges for mange hytter på Venabygdsfjellet. Innsigelsen omfatter også næringsvirksomhet som innebærer økt overnattings-kapasitet.

Sinte reakjoner

Næringslivet på Venabygdsfjellet liker ikke at fylkesmannen vil stanse det meste av planlagt utbygging på det som er det største reiselivsområdet i Ringebu med flest hytter og næringsverksemder.

 

Fylkesmann i Oppland, Kristin Hille Valla.
Foto: Øystein Skotte / NRK

- At vi nesten skal bli tatt livet av fordi vi eksisterer som næringsliv på fjellet synes jeg ikke noe om. Når vi ikke kan få en høyere utnyttelsesgrad på det området som allerede er etablert, da er det ikke noe vits å komme å snakke om å satse å reiseliv, sier Ola Isum som driver med reiseliv i fjellet.

Isum mener at fylkesmannen møter seg sjøl i døra siden hun tidligere har snakket om at det skal satses på reiseliv. 

Ser ingen motsetninger

Fylkesmannen ser ingen motsetninger mellom avgjørelsen i saken og satsningen på reiselivet.

- Denne brede reiselivsatsingen jeg har snakket om i mange sammenhenger må alltid hvile på de nasjonale føringene. I dette spesielle tilfelle her så opprettholder vi avgjørelsen og det er spesielt i bakgrunn i villreininteressen og tydligere signaler tilknyttet hyttebygging på fjellet og snaufjellet, sier Hille Valla.