NRK Meny
Normal

– Ingen alkohol etter klokken 02.00

– Vi er opptatt av å begrense tilgangen og bruken av alkohol. Vi vil ikke ha vin i butikk, vi vil sette tidsbegrensing på ølsalg og vi vil ha skjenkestopp litt tidligere, sier Hilde Ekeberg.

Se hva Hilde Ekeberg (KrF) mener om abort, alkohol og samferdsel.

Politikk for dummies - Se hva Hilde Ekeberg (KrF) mener om abort, alkohol og samferdsel. Foto / redigering: Reidar Gregersen

Ved forrige stortingsvalg var det rundt halvparten av velgerne under 30 år som ikke brukte stemmeretten sin. Hedmark og Oppland var med på å toppe denne statistikken.

Dette er en miniserie hvor vi møter politikerne på kafe. Se hva de mener om aktuelle temaer.

I KrF utelukker vi ikke mirakler, og vi kommer ikke til å få flertall alene

Hilde Ekeberg

Abort og prevensjon

Kristelig Folkeparti er for færre aborter. De ønsker så få aborter som mulig. – Når man kommer i en så uheldig situasjon at man må ta abort, så er jo ikke det bra, sier Ekeberg.

De er opptatt av å fjerne noen av årsakene til at folk ønsker å ta abort.

– Veldig mange oppgir at det er økonomi som er hovedgrunnen til at de ønsker å ta abort. Derfor blir vi mer opptatt av å gi bedre støtteordninger til familier med dårlig økonomi, forteller Ekeberg.

Vi er også opptatt av de tiltakene som virker mot abort, og det er for eksempel gratis prevensjon til de under 25 år.

Hilde Ekeberg

Hvorfor skal en førstegangsvelger stemme på Kristelig Folkeparti?

– Om livet ditt er perfekt så er det ikke sikkert du får så mye med å stemme oss, men statistisk så er det mange av vennene dine som sliter psykisk eller har problemer på andre områder i livet, og for deres del bør du stemme KrF.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.

 • Dyr ulvesommer

  Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.

  Sauekadaver etter ulveangrep i Gran
  Foto: Privat
 • Bønder satser på fiskeoppdrett

  Fylkesrådet i Hedmark har godkjent det første anlegget for landbasert oppdrett av røye. 20 bønder fra nord i Østerdalen til Våler i sør vil satse på oppdrettsfisk. På sikt håper initiativtakerne at fiskeoppdrett skal bli like stort som skogbruk.