NRK Meny
Normal

Krise på psykiatrisenter

Distriktspsykiatrisk senter på Gjøvik står uten fast ansatt spesialist innen psykiatri etter at avdelingsoverlegen har sagt opp stillingen.

 

Avdelingsoverlege Elisabeth Tjora sier til Oppland Arbeiderblad hun slutter i protest mot den nye ledelsenstrukturen. Hun mener det er vanskelig å nå fram til ledelsen på grunn av for mange mellomledd.

- Jeg føler meg helt ferdig med Sykehuset Innlandet. Det er ikke rekruttert nye spesialister innen psykiatri. Jeg er den eneste fast ansatte. Det blir for tungt, sier Tjora til Oppland Arbeiderblad.

I mai sendte hun et bekymringsbrev til Helsetilsynet i Oppland. Hun mener at tilbudet står i fare, og skriver at mange fagfolk har sluttet og at flere vurder å si opp.

I følge Tjora mangler senteret nå blant annet fire spesialister innen psykiatri og to psykologspesialister.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

  Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

 • Inngått millionavtale

  Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK