NRK Meny
Normal

KrF-landsmøte: Hallingkast fra Oppland

Fylkesleder i Oppland, Morten Halling, foreslår på landsmøtet at partiet skal finne andre samarbeidspartnere enn Høyre og Frp ved valget i 2017.

Morten Halling

DISTANSERE: Morten Halling, fylkesleder i Oppland, vil at KrF skal distansere seg fra regjeringspartiene. Han blir løftet opp av politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Et resolusjonsforslag fra Oppland KrF viser at fylket har mye å sette fingeren på når det gjelder partipolitikk. I helga har partiet landsmøte i Trondheim.

– Som støtteparti for den blå regjeringen har Sentrumspartiene KrF og Venstre fått gjennomslag for noen viktige saker, men altfor mye tid og krefter har blitt brukt på å rette opp en politikk som går i feil retning for landet, skriver fylkesleder Morten Halling og resten av Oppland KrF.

Magnus Takvam

POENGER: Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, løfter opp Oppland KrF.

Foto: NRK

Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, mener at frigjøring fra dagens regjeringssamarbeid er på mange av KrF-delegatenes lepper. Takvam spekulerer i om forslagene til Halling og delegatene er det beste for KrF.

Påpeker økende liberalisering

I resolusjonsforslaget skriver Oppland KrF videre at de er vitne til en stadig økende liberalisering og sentralisering som harmonerer dårlig med KrFs kristendemokratiske verdigrunnlag.

– Eksempler på dette er fordelingspolitikken, forslag om salg av fellesskapets eiendom uten noen god begrunnelse, landbrukspolitikk, asylpolitikk, liberalisering av ruspolitikken, pokerspill og åpning for søndagshandel. Dette gir større frihet for kapitalkreftene, ikke for enkeltmennesket, mener Oppland KrF.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alf Prøysens ærespris til Myhre

    Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

    Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.

  • Stal verktøy

    I løpet av natta er det stole verktøy for 100.000,- kroner frå eit nytt leiligheitskompleks på Tynset. Politiet etterforskar saka.