NRK Meny
Normal

Krever varetekt etter dødsfall

Mannen i 30-årene som er siktet etter at en mann ble funnet død utenfor et bolighus på Tobøl i Eidskog fredag, blir framstilt for varetektsfengsling mandag. Den siktede nekter straffskyld.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

En mann i 30-årene er nå siktet i drapssaken i Eidskog.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser politiadvokat Bjørn Erik Pettersen søndag.

– Vi mener det er skjellig grunn til å tro at han har skadet avdøde, og at dette skal ha ført til personens død sier han.

Han vil ikke gå nærmere inn på innholdet i siktelsen.

– Hvordan vi mener at dette har skjedd, sier vi foreløpig ingenting om. Siktede blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Pettersen.

Framstillingen skjer i Glåmdal tingrett.

Funnet død på fredag

Det var like etter klokken 13.00 fredag ettermiddag at en død mann ble funnet på Tobøl i Eidskog. Det var en politipatrulje som fant mannen utenfor et bolighus, etter at de hadde fått tips som gjorde at de rykket ut.

Politiet plasserte funnet i kategorien «mistenkelig dødsfall» samme dag. Pettersen bekrefter at de to er bekjente av hverandre. Den siktede oppholdt seg i seg i nærheten av stedet hvor den avdøde ble funnet da han ble pågrepet.

– Etterforskningen fortsetter over helgen. Vi har et godt håp om å få til en obduksjon av avdøde i morgen, og vi vil fortsette med undersøkelser på åstedet, sier han.

Først etter obduksjonen vil politiet med sikkerhet vite dødsårsaken.

Nekter straffskyld

Den siktede nekter straffskyld.

Det er gjort en rekke åstedsundersøkelser og vitneavhør i helgen. Både lokalt politi og Kripos har deltatt i dette arbeidet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tatt med promille

    En mann i 40-åra ble natt til søndag stoppet av politiet på Venabygdsfjellet i Ringebu. Politiet mistenker at mannen har kjørt bil i beruset tilstand.

  • Svingte unna rev, kjørte i grøfta

    En fører av en personbil er kjørt til sykehuset i Gjøvik etter å ha kjørt i grøfta på fylkesvei 186 ved Nord-Torpa. Hendelsen skjedde rundt klokka 04.25 søndag morgen, og føreren skal ha svingt unna en rev og så kjørt av veien.

  • Slåsskamp i Kongsvinger

    Etter en slåsskamp i Kongsvinger sentrum natt til søndag ble en mann i 50-åra fraktet til arresten. Mannen skal ha blitt utpekt som slåsskampens hovedmann.