NRK Meny
Normal

Krever full frifinnelse

Forsvarerne krever full frifinnelse for naboekteparet som er tiltalt for medvirkning til overgrep på sine egne barn.

Frode Wisth
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Forsvarer Frode Wisth la ned påstand om full frifinnelse for tiltalt 4 i dag.

Forsvarer Anniken Mellegaard gjorde det samme for tiltalt 3 i går.

Naboekteparet er tiltalt for medvirkning til voldtekt på sine egne barn, fordi de skal ha vært til stede da de hovedtiltalte misbrukte barna deres. Ifølge tiltalen holdt de barna sine tilbake og sa de måtte gjøre det.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sønnen sier de var der

Det er parets egen sønn som i dommeravhør sier at foreldrene var der. Søsteren hans, det fjerde offeret i saken, sier ikke det.

- Det eneste som knytter min klient til denne saken er det ene dommeravhøret. Han stiller seg helt uforstående til tiltalen og forstår ikke hvorfor sønnen sier han var med på overgrepene, sa Frode Wisth.

Ingen andre bevis

Det finnes ingen tekniske bevis for at naboforeldrene var i huset og ingen av de andre som har blitt avhørt eller som har vitnet i retten, har plassert dem i huset.

- Den overgrepstiltalte stefaren hadde stor omgangskrets. Men ingen i denne omgangskretsen kjente min klient eller hadde sett han i det hele tatt. Det var ingen kontakt mellom de to familiene, sa forsvarer Wisth.

På lik linje med nabomorens forsvarer og forsvareren til tiltalt 1, mener Frode Wisth at dommeravhøret av sønnen har store mangler og at retten ikke kan legge vekt på sønnens forklaring.

- Faren betviler ikke at det har skjedd noe med sønnen. Men han fikk først kjennskap til det gjennom denne saken, sa Wisth.

- Glad i barna sine

I avslutningsprosedyren sin la advokat Frode Wisth også vekt på at forholdet mellom faren og barna har vært godt, til tross for at det er har vært endel problemer med rus og omsorgssvikt tidligere.

- Han er glad i barna sine og har ingen forklaring på hvorfor sønnen forklarer seg som han gjør, sa Wisth.

Han la så ned påstand om full frifinnelse for nabofaren og avviser dermed også kravet om oppreisning til barna.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.