NRK Meny
Normal

Krever bedre merking

Politiet krever bedre merking over fjellet Knutshø i Jotunheimen, etter at to turgåere måtte hjelpes ned med helikopter i går.

 

Et ambulansehelikopter ble i går satt inn for å redde ned to kvinner som hadde gått seg fast på en fjellhylle på Knudshø.

- Jeg var redd da jeg skulle klatre opp igjen fra fjellhylla for å bli hentet av helikopteret, og venninnen min satt igjen. Det hele var en skremmende opplevelse, sier Sylvi Sørensen Blunt fra Lillehammer.

Hun var en av de to uheldige fotturistene, og er kritisk til den manglende merkingen over den populære fjelltoppen.

Dette er fjerde gang på under ett år at turgåere reddes ned fra Knutshø.

- Det er ganske absurd at en så flott tur i et av de hotteste områder for turgåing ikke er merket, synes Blunt.

Det eneste merket de så var ved starten på turen. Ruten de fulgte viste seg å være et dyretråkk, etter sauer og andre dyr.

Nå krever altså politiet at ruten over det populære fjellet må merkes bedre. Det samme ba politiet, Røde Kors og turistforeningen om for om lag enn ett år siden. Forvaltningas svar var da at beiteinteressene er sterkere enn tryggheten for fotturistene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Akan-pris til Kongsberg

    Akan-prisen, som er en pris som går til en virksomhet som har jobbet svært godt rusforebyggende, går i år til Kongsberg Defense and Aerospace. Akan kompetansesenter sier bedriften jobber svært systematisk med forebygging av avhengighetsproblematikk.

  • Russen får ikke nyte medbrakt

    Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

  • Bøverdalen uten mobildekning

    Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.