NRK Meny
Normal

Krever 4 millioner til nabodatteren

Bistandsadvokaten for nabodatteren i overgrepssaken i Alvdal krever 4 millioner kroner i erstatning av Trondheim kommune fordi de ikke hjalp datteren før de flyttet til Alvdal.

Bistandsadvokaten Anne Kristine Bohinen og nabojenta til de to hovedtiltalte i overgrepssaken
Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

– Hvis barnevernet i Trondheim hadde gjort jobben sin og handlet ut fra bekymringsmeldinger, hadde datteren blitt plassert i fosterhjem og aldri flyttet med familien til Alvdal, sier bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen.

Flere bekymringsmeldinger

Foreldrene til den nå 19 år gamle jenta er dømt til fire og tre års fengsel for medvirkning til seksuelle overgrep mot sine egne barn.

Familien bodde i Trondheim fram til den eldste jenta var 10 år. Ifølge Anne Kristine Bohinen ble det sendt flere bekymringsmeldinger til barnevernet i Trondheim om forholdene hjemme hos familien. Begge foreldrene har vært rusmisbrukere.

– Det eneste barnevernet gjorde var at de satt inn lettere tiltak, det vil si samtaler, hevder Bohinen som mener Trondheim kommune forsømte barna.

Jenta var ti år da de flyttet til Alvdal og ble naboer med paret som nå er dømt til 15 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot sine egne barn og naboparets barn.

Påstand om forvaring for de to hovedtiltalte

Det er ikke retta noe søksmål mot Alvdal kommune, fordi de satt i gang tiltak og fikk barna i fosterhjem etter at de hadde bodd i kommunen i noen år.

– Jeg har undersøkt det, men Alvdal kommune fulgte opp jenta ut fra meldinger de fikk inn. Det burde også Trondheim kommune ha gjort, sier Bohinen.

Erkjenner ikke ansvar

Anne Kristine Bohinen starta med søksmål mot Trondheim kommune i vinter og prosesskrivet ble sendt til kommunen i januar. Trondheim kommune erkjente ikke ansvar.

27. juli leverte Bohinen stevning til retten men har ikke fått tilsvar på det enda. Kravet er på 3,8 millioner kroner er beregnet ut fra standardisert barneerstatning når et barn er under 16 år når skaden skjer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND