NRK Meny
Normal

Krever 3 1/2 år for baby- mishandling

En mor fra Glåmdalsregionen, som står tiltalt for å ha mishandlet sin yngste sønn da han var baby, bør sone tre og et halvt år i fengsel, mener aktor.

Rolf Thoresen
Foto: NRK

 

Aktor la ned en streng påstand om fengsel, mens forsvareren vil ha full frifinnelse. Det er stor sprik i påstandene til de to partene i alvorlige mishandlingssaken som denne uka har vært behandlet i Glåmdal tingrett.

En 29 år gammel kvinne er tiltalt for mishandling av sin egen baby.

Babyen ble i følge tiltalen ristet slik at den fikk alvorlige skader. Dette har sakkyndige bekreftet i retten.

Blind på det ene øyet

Sønnen var om lag fire måneder da han ble mishandlet. Skadene førte til at han ble blind på det ene øyet og alvorlig skadd på det andre. Det er uklart om gutten vil få flere skader senere.

Gutten var født fire månder for tidlig og skulle vært født først da mishandlingen skjedde.

Aktor Rolf Thoresen avsluttet i formiddag sin prosedyre i saken mot den 29 år gamle kvinnen, og han la altså ned påstand om tre og et halvt års fengsel.

Erstatning

Aktor påstod også at tiltalte skal betale erstatning til barnet, og dessuten saksomkostninger, men overlot til retten å bestemme hvor mye.

Bistandsadvokat Arne Ovlien sier at det er for tidlig å si hvordan skadene og ettervirkningene etter blødningene blir. Derfor mener han at man må avvente det endelige erstatningskravet.

Forsvareren vil ha full frifinnelse

Forsvarer Tore Müller Famestad mener kvinnen skal frifinnes. Han reagerer på aktors påstand som han mener er langt i overkant av hva han hadde forventet. 

Famestad mener tiltalen kun bygger på indisier. Både moren og faren kan stå bak skadene, mener han og sier det ikke er noen klare bevis som peker ut moren som den skyldige.

Aktor er enig i at det ikke er klare bevis i saken og at både mor og far har kunnet skade barnet. Men  han mener det er overveiende sannsynlig at det moren som er den skyldige. Det begrunner han blant annet med personligheten til moren og at alle forklaringer peker i samme retning.

Dommen faller i neste uke.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.

  • Stjal vesker

    Det har vært innbrudd i en bolig i Brusvehagen i Gjøvik i løpet av natta. Ifølge politiet er det stjålet noen vesker.

  • Penger til ny fjellutstilling

    Oppland fylkeskommune bidrar med 1,4 millioner kroner til ny hovedutstilling ved Norsk Fjellsenter i Lom, skriver gd.no. Utstillingen skal formidle natur- og kulturhistorien i fjellet. Totalt vil den koste 11,5 millioner kroner.