NRK Meny
Normal

Krast på Innlandsscenen

De unge musikerne i Krast spiller en blanding av pen, moderne pop og punkaktig rock med skeive rytmer fra Kvikne i Østerdalen. – Vi kaller musikken stemningsrock!

KRAST på Innlandsscenen

FRA NORD-ØSTERDALEN: Gruppa Krast på Innlandsscenen.

Krast så dagens lys på Kvikne i Tynset med Eline Stølan (vokal) sammen med søskenparet Anne Linn Vingelsgaard Schärer (piano) og Jon Even Schärer (trommer). De begynte på musikklinja på Tynset og fikk med seg Andreas Borkhus Tronsgård fra Folldal (gitar). Alle flyttet til Oslo, og der ble Andreas Kerr (bass) fra Bærum med i Krast.

Energisk liveband – og albumet «Verdenshemmelighet»

Bandet har mye energi på scenen, og nå vil de ut og spille mange konserter.

– Vi vil ut og spille låtene fra albumet vårt, sier Eline Stølan.

De ga ut albumet «Verdenshemmelighet» i februar 2016.

– Jeg prøver å skrive ærlige og sterke tekster på norsk, sier tekstforfatter og låtskriver Anne Linn.

Nå skal de i studio og spille inn en del låter, og trolig blir det et album om et års tid.

– Vi skal også prøve ut en akustisk versjon av Krast.

Krast har også tidligere gitt ut singelen «Hvit» i 2014, og to EP-er fra 2012 og 2007, henholdsvis «Tusenvis» og «Forsvunnet».

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag ca. kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en e-post til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vurderer å stramme inn alkoholregel

  Flere sentrale politikere i fylkestingene i Hedmark og Oppland ønsker å vurdere innstramninger i alkoholreglementet for middager i fylkestingene.
  Fylkesordfører i Oppland, Even Aleksander Hagen, ønsker å drøfte dette i det nye Innlandet fylkesting.

 • I retten for cannabisproduksjon

  Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.

 • 10 varsler mot Tonning-Riise

  Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. 10 av disse skal gjelde Kristian Tonning Riise fra Stange. – Vi har sviktet, det er det ingen tvil om, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.