NRK Meny
Normal

Krass kritikk mot Høyre-ledelsen

Partileder i Høyre, Erna Solberg, måtte tåle kraftig kritikk for partiets valgkamp da hun lørdag gjestet årsmøtet i Oppland Høyre. Nå ønsker flere å skifte ut nestlederne i partiet.

Erna Solberg
Foto: Torvild Sveen / NRK

Mange av utsendingene pekte på at det ble for lite distriktspolitikk og for mye skattelette.

I tillegg pekte flere på at partiet har forlatt sin verdikonservative stil.

Kåre B. Hansen fra Sel Høyre mener partiet har blitt for urbant. Han vil skifte ut nestlederne Jan Tore Sanner og Per Kristian Foss fra Oslo

Målet er å få flere fra distriktene inn i ledelsen. Det samme tok også Karl Morten Ramberg fra Lillehammer Høyre til orde for.

- Det er viktig at vi får inn folk fra Distrikts-Norge i ledelsen nå, sier Ramberg.

Kåre B. Hansen
Foto: Torvild Sveen / NRK

Savner distriktspolitikken

- Erna (Solberg, red.anm.) snakket om at hun savnet innspill fra oss. Det vi følte var at vi ikke får noe svar fra toppen i partiet, dersom vi spurte. Vi som er i distriktene savner distriktspolitikken. Vi trenger en modernisering, men må at vi kommer fra et konservativt parti. Sjøl er jeg kommunestyrerepresentant i Dovre kommunestyre og vi har vi ventet og ventet på penger som skulle modernisere oss. For oss har det vært vanskelig å effektivisere driften, sier Aud Reidun Øien fra Dovre Høyre.

For mye skatt

Bjørn Overn fra Gjøvik Høyre kom inn på alt snakket om skattelette under valgkampen.

- Vi må erkjenne at det ikke var det riktige å snakke om, sa Overn.

Det samme sa Nils Sigmund Larsen fra Søndre Land.

- Vi skjøt oss sjøl i beinet under valgkampen. Når jeg sier at jeg er medlem av Høyre, peker de på seg og sier at der har vi en folkefiende. Høyre har gjort en del dumme ting og vi har forlatt vår verdikonservative stil. Det må vi ordne opp i, sa Larsen.

- - Det har blitt for mye marked i Høyre. I samfunnsynet har vi blitt for liberalistisk, mente Aleksander Hagen fra Gjøvik Høyre. Han sa det er områder man bør være forsiktige å bruke markedet på.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helseansatte mistet autorisasjon

    Fire helseansatte i Oppland ble i fjor fratatt autorisasjonen og får ikke lenger jobbe i sine yrker. Det skriver OA. Statens helsetilsyn ga til sammen 15 reaksjoner mot helsepersonell og virksomheter i Oppland i fjor.

  • Antall uføre mer enn fordoblet

    På åtte år har tallet på unge på uføretrygd i Hedmark blitt mer enn fordoblet. Det skriver HA. En årsak kan være at mange unge dropper ut av skolen og ikke fullfører et videregående skoleløp.

  • I fengsel for påkjørsel


    En Ringsaker-mann er dømt til fengsel i to og et halvt år, etter at han kjørte på en gravid kvinne i Trysil den 17. januar i fjor. Kvinnen ble alvorlig skadet og har fått varige men. Mannen vedtar dommen fullt ut.