Krangel om fjellkromat blir politisak

Hytteeiere på Ljøsheim i Ringsaker boikotter Hygga fjellkro fordi de ikke har pølser og pommes frites på menyen. Fjellkroa svarer med å anmelde lederen av velforeninga til politiet for trakassering.

Hygga Fjellkro

Hytteeiere på Ljøsheim er misfornøyd med at Hygga Fjellkro ikke selger pølser med pommes frites og har gått til boikott av serveringsstedet.

Foto: Knut Sveen / NRK

Det skriver Hamar Arbeiderblad .

Uønsket som gjest

Politiførstebetjent Trond Blikstad ved Ringsaker lensmannskontor bekrefter at de har mottatt anmeldelsen datert 2. april.

Selv sier lederen av velforeninga, Lars Ove Wangensteen, at han er erklært uønsket som gjest på kroa.

– Den beskjeden fikk jeg i en mail datert 3. april, sier Wangensteen til NRK. Han understreker at konflikten ikke har noe med velforeninga å gjøre, men er en konflikt mellom ham og driverne tilbake til tida før han ble vel-leder.

– Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med saken. Det er helt sikkert at den har ikke førsteprioritet, og det kan ende med at vi sender den over til konfliktrådet, sier Blikstad til NRK.

Striden om menyen på fjellkroa har gått så Iangt at velforeninga flyttet det tradisjonsrike påskeskirennet vekk fra fjellkroa ! Og diskusjonen om menyen går nå hett for seg på sosiale medier.

Pølser og pommes frites

Striden dreier seg altså om hva fjellkroa skal servere gjesten sine. Driverne har ønsket å satse på økologiske produkter og har kuttet ut pølser og pommes frites. De selger også økologisk øl.

Denne endringen har fått det til å koke over for mange fjellfolk. HA skriver at de vil ha tilbake pølser og pommes frites med grillkrydder, karbonader og vanlig øl.

Politiførstebetjent Trond Blikstad

– Kan hende vi sender saken til konfliktrådet, sier politiførstebetjent Trond Blikstad ved Ringsaker lensmannskontor.

Foto: Harald Christian Eiken

En av driverne, Eva Husås Walberg, sier til avisa at de helt fra starten har vært tydelige på at de ville satse på hjemmelaget og mye økologisk mat.

– Dette faller ikke i alles smak. Vi får også kritikk for at vi ikke har barnemeny, men det er bare vås. Det er også tull at vi bare har økologisk øl. Vi har fem ølsorter, og én av dem er økologisk. Heldigvis er det mange som er fornøyd med menyen, også, sier Eva Husås Walberg.

– Kan være frittalende

Lederen av velforeninga, Lars Ove Wangensteen, bekrefter overfor HA at han er orientert om at han er politianmeldt for trakassering av vertskapet på fjellkroa.

– Før jeg ble valgt til leder i velforeninga i februar, sa jeg min mening om serveringskonseptet på Hygga. Jeg kan være frittalende, men jeg har aldri truet eller trakassert vertskapet. Men jeg kan bekrefte at jeg er i konflikt med driverne, sier Wangensteen til avisa.

Lars Ove Wangensteen, Hamar

Lars Ove Wangensteen: – Erklært uønsket som gjest på Hygga.

Foto: Privat

Konflikten har gått så langt at velforeninga flyttet det populære påskeskirennet vekk fra fjellkroa. Det ble ifølge Wangensteen en stor suksess hvor det deltok 720 barn.

– Vi spurte driverne på Hygga om de kunne servere ungene pølser og lompe og brus på påskeskirennet, men svaret var nei. Det er synd. Vi synes ungene fortjener det og kjøpte inn og solgte selv, fortsetter Wangensteen.

Han synes det er synd Hygga er blitt en negativ snakkis.

– Men driverne har i langt tid fått sterke signaler om endring i konseptet. Mye kan rettes på ved å selge mer folkelig mat som pommes frites og pølser, sier Wangensteen.

– Det kan komme endringer, men vi finner oss ikke i at velforeningen dikterer menyen, kommenterer Eva Husås Walberg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.