NRK Meny
Normal

Kraftig sjukehuskritikk fra Venstre

Oppland Venstre krever at sjukehusene i Oppland blir utskilt i et eget helseforetak for å unngå en maktkamp med Hedmark.

Ketil Kjenseth
Foto: Torvild Sveen / NRK

Politisk nestleder Ketil Kjenseth sier Oppland nå får svi for hedmarkingenes dårlige økonomihåndtering gjennom flere år.

Venstre mener ledelsen av sjukehusene er ute av kontroll.

Også Oppland Høyre sier nei til et sentralsjukehus for Innlandet.

Kjenseth sier det spesielt er helseminister Sylvia Brustad som nører opp under striden, når hun den siste tiden har begynt å snakke om det "nye Sjukehuset Innlandet".

- Raseres

Ketil Kjenseth viser til at sjukehusene i Oppland på Gjøvik og Lillehammer har fungert svært godt og hatt svært god økonomistyring.

- Det har de ikke hatt i Hedmark. Den kampen for et nytt storsjukehus i Hamar-området er en maktkamp om hvem som skal ha makten. Vi ønsker å tenke helhet, sier Kjenseth.

Oppland Venstre mener ledelsen i Sjukehuset Innlandet har mistet grepet om utviklingen og mener sjukehusene er helt ute av kontroll.

- Sjukehuset Innlandet ligger langt foran Helse Øst når det gjelder funksjonsfordeling mellom sjukehusene. Helse Øst skulle gjort sine vurderinger først, sier Kjenseth.

Ingen tro på politikerne i styret

Oppland Venstre har ingen tro på at forholdene bedres ved at det kommer et flertall av politikere i sjukehusstyret.

- De har ingen reell makt og de sitter ikke på Stortinget. Derfor blir de bare sand-påstrøere, sier Kjenseth.

Han vil derfor ha et eget styre for sjukehusene i Oppland for å sikre at Gjøvik og Lillehammer ikke ofres for et nytt sjukehus i Hamar-området.

 

Anne Grethe Fremgaard Kvitberg
Foto: Torvild Sveen / NRK

Sier nei

Oppland Høyres årsmøte sier også nei til et sentralsjukehus i Hamar-området.

- Høyre ønsker en modell som bygger videre på velfungerende distriktsmedisinske sentra på Fagernes og Otta. Sjukehusene på Lillehammer og Gjøvik må videreutvikles, i samarbeid med universitetssykehusene, mener Høyre.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.