NRK Meny

Kraftig økning av festeavgifter

Flere hytteeiere i Bjønnåsen i Ringsakerfjellet reagerer på kraftig økning av festavgiftene. Anne Marie Braastad har fått festeavgiften økt fra 1100 kroner i året til 6800, og sier til Hamar Arbeiderblad at økningen er brutal. Kjell Stubbrud, kontorleder i Phil AS som eier området med 430 hytter, sier hytteeierne må tåle en prisøkning etter mange år med lav festavgift.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.