NRK Meny
Normal

Kortreist design til verdens høyeste trebygning

DOKKA (NRK): Arthur Buchardt vil ha kortreiste møbler når han bygger verdens høyeste trehotell i Brumunddal. To lokale møbelfirmaer skal levere designmøblene til det 18-etasjer høye «Mjøstårnet».

Jonny Fossum

TRESTOL TIL TREBYGNING: Produksjonsleder Jonny Fossum i Fjordfiesta viser fram stolen Scandia, som skal leveres til det nye høyhuset i tre i Brumunddal.

Foto: Terje Hong / NRK

Fjordfiesta på Dokka i Oppland har fått oppdraget med å levere stoler til det spektakulære trebygget. I tillegg skal Rundtom Møbelfabrikk på Dombås trolig levere annen innredning, som garderobeskap, senger og bord.

– Jeg skal ringe til flere

– Jeg er lokalpatriot og vil gjerne ha kortreiste produkter fra underleverandører i nærheten, sier Buchardt, som selv er brumunddøl og investor bak det store prosjektet.

Arthur Buchardt

INVESTOR I TRE: Arthur Buchardt.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Den 18-etasjers bygningen vil inneholde hotell, leiligheter, kommunalt badeanlegg og kontorer. Møbelleveransene er til hotelldelen.

Prosjektet har markedsført seg som et signalbygg med unik arkitektur og med vekt på tre som bærekraftige byggematerialer.

– Jeg kommer også til å kontakte Gudbrandsdalens Uldvarefabrik i Lillehammer når det gjelder stoffer. De vet det ikke ennå, men jeg ringer i hvert fall.

– Manglende forretningskultur

Buchardt er forbauset over det han mener er manglende interesse og forretningskultur i innlandet.

– Når jeg ringer, er de positive, men det er ingen som ringer meg. Det er et tankekors.

– Hva skyldes denne holdningen?

– Jeg vet ikke, det må du spørre dem om. Men alle som driver forretninger, må forstå at hvis man er for passiv, så går toget forbi. Det er viktig å oppsøke kunder og muligheter.

Tre-entusiast

Arthur Buchardt er kjent for sine høyhusprosjekter i mange norske byer. Han mener blant annet at det nye regjeringskvartalet bør bygges av tre.