NRK Meny
Normal

– Betyr veldig mye for meg å bli proffsyklist i utlandet

Truls Engen Korsæth fra Lillehammer er klar for Astana. Han tok selv kontakt med profflaget.

Truls Engen Korsæth

IMPONERTE I VM: Truls Korsæth i aksjon under årets sykkel-VM i Doha. Her fikk han sitt store gjennombrudd som syklist.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

23-åringen, som imponerte under VM i høst, er glad for at alt nå er i boks. Avtalen har ligget i kortene en stund.

Drøm i oppfyllelse

– Det er kjempegøy og kjempestort å få kontrakt. Når man er syklist i Norge så er det det man sikter mot for å konkurrere på det høyeste nivået. Det betyr veldig, veldig mye for meg og mine muligheter framover, sier Truls Engen Korsæth.

Han har hatt en stor drøm om å bli proff i et World Tour-lag.

London Olympics Cycling Men Alexandr Vinokourov

FÅR SKRYT: Korsæth får ros av Astanas manager Aleksandr Vinokourov.

Foto: Christophe Ena / Ap

– Det er sånn at når man skal sykle på høyeste nivå så må man også være på et lag på høyeste nivå for å få mulighet til å delta. Det betyr mye, jeg får stille i de største rittene og får rett og slett mulighet til å prestere.

Får ros av ny sjef

Det var Korsæth selv som tok kontakt med Astana. Sportsdirektøren er dansk, og Korsæth snakket med ham og dro ned på en samling.

– Vi fant fort ut at det var en god løsning for både meg og laget at jeg signerer for neste år. Det er et lag som har en moderne holdning og de har en ganske grei rytterstall som jeg tror kommer til å passe godt inn med mine egenskaper, sier Korsæth.

Astana-manager Aleksandr Vinokourov roser nordmannen.

– Korsæth imponerte som hjelperytter for Alexander Kristoff i VM. Hos oss kan han utvikle seg videre. Vi håper han kan styrke oss i klassikerne, sier den tidligere sykkelstjernen.

Rufsete rykte

Astana har et litt rufsete rykte bak seg der de har hatt flere dopingtatte syklister på laget, men Korsæth har ingen betenkeligheter ved å bli en del av laget.

– Sykkelsporten generelt har et frynsete rykte, så da jeg dro nedover på samling og fikk et godt inntrykk av Astana med tanke på det anti-doping-arbeidet de er forpliktet å gjøre. Så det gjorde at jeg føler meg ganske trygg på at mine gode norske holdninger skal klare å holde meg dopingfri.

Korsæth kommer til Astana fra norske Team Joker-Byggtorget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.