NRK Meny
Normal

Øver seg syke i helsefarlige lokaler

- Kvaliteten blir også dårlig av å øve i feil lokale, mener Hedmark og Oppland Musikkråd.

Skolekorps.
Foto: Knut Sveen / NRK

- Det er krise i musikkmiljøet i Innlandet, mener Hedmark og Oppland Musikkråd .

- Helsefarlig

Det er stor mangel på tilpassede øvingssteder og konsertlokaler. Mange som synger i kor eller spiller i korps eller i band, sliter med det samme.

Folk blir ikke bare syke av å øve i feil lokaler. Det går også utover kvaliteten i kort og korpset.

Trond Eklund Johansen

Trond Eklund Johansen mener korpsene øver seg dårlige i feil lokaler.

Foto: Stein S. Eide / NRK

- Folk øver seg dårlige i feil øvingslokaler som er helsefarlige og skaper tinnitusproblemer hos mange, mener daglig leder Trond Eklund Johansen i Hedmark og Oppland Musikkråd.


Nå reiser Eklund og fagkonsulent Per Ivar Tamnes i musikkrådet rundt og tester akustikken i mulige øvingssteder i fylkene våre.

Ulike krav

Med seg har de avansert lydutstyr til flere hundre tusen kroner.som kan måle svingninger. Det som er et godt konsertlokale for et band med forsterkeranlegg er veldig dårlig for et kor, og det som er bra for et kor er det for mye klang i for et korps eller storband.

Bøndsen i Løten.

Bøndsen i Løten sentrum er ett eksempel på et utmerket øvings- og konsertlokale, og er bra til lydsvake musikk-grupper.

Foto: Srein S. Eide / NRK

Hedmark og oppland musikkråd har testet lyd i Våler, Gran Hamar, Åmot og løten. Vil du ha testet akustikken i øvingslokalet der du bor, kan Hedmark og Oppland musikkråd ta på seg oppdrag.

LES OM: Norges Musikkorps Forbund

LES OM: Norges korforbund

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lettare personskade

    Politiet melder om lettare personskade i samband med at eit vogntog velta på fylkesveg 33 på Odnesbakken i Søndre Land. Naudetatane arbeider framleis på staden og der er ifølgje politiet trafikale utfordringar.

  • Vogntog velta

    Eit vogntog har velta på fylkesveg 33 på Odnessbakken i Søndre Land. Det er saktegåande trafikk på staden. Politiet er på veg.

  • Stengjer Valdresflye

    Statens vegvesen melder at fylkesveg 51 Valdresflye blir stengd på grunn av sterk vind og snøfokk. Vegen blei opa klokka 10.00 i dag, men måtte altså stengast att på grunn av vanskelege køyreforhold.