NRK Meny
Normal

Øver seg syke i helsefarlige lokaler

- Kvaliteten blir også dårlig av å øve i feil lokale, mener Hedmark og Oppland Musikkråd.

Skolekorps.
Foto: Knut Sveen / NRK

- Det er krise i musikkmiljøet i Innlandet, mener Hedmark og Oppland Musikkråd .

- Helsefarlig

Det er stor mangel på tilpassede øvingssteder og konsertlokaler. Mange som synger i kor eller spiller i korps eller i band, sliter med det samme.

Folk blir ikke bare syke av å øve i feil lokaler. Det går også utover kvaliteten i kort og korpset.

Trond Eklund Johansen

Trond Eklund Johansen mener korpsene øver seg dårlige i feil lokaler.

Foto: Stein S. Eide / NRK

- Folk øver seg dårlige i feil øvingslokaler som er helsefarlige og skaper tinnitusproblemer hos mange, mener daglig leder Trond Eklund Johansen i Hedmark og Oppland Musikkråd.


Nå reiser Eklund og fagkonsulent Per Ivar Tamnes i musikkrådet rundt og tester akustikken i mulige øvingssteder i fylkene våre.

Ulike krav

Med seg har de avansert lydutstyr til flere hundre tusen kroner.som kan måle svingninger. Det som er et godt konsertlokale for et band med forsterkeranlegg er veldig dårlig for et kor, og det som er bra for et kor er det for mye klang i for et korps eller storband.

Bøndsen i Løten.

Bøndsen i Løten sentrum er ett eksempel på et utmerket øvings- og konsertlokale, og er bra til lydsvake musikk-grupper.

Foto: Srein S. Eide / NRK

Hedmark og oppland musikkråd har testet lyd i Våler, Gran Hamar, Åmot og løten. Vil du ha testet akustikken i øvingslokalet der du bor, kan Hedmark og Oppland musikkråd ta på seg oppdrag.

LES OM: Norges Musikkorps Forbund

LES OM: Norges korforbund

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Suksess for Gjøvik-bedrift

    Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.