Kongsvinger vant på Gjemselund

Følg opprykkskampen mellom Kongsvinger og Sogndal.

Kongsvinger
Foto: Simen Sveen / NRK

Vi følger kampen direkte fra klokken 18.

94`: SLUTT. Kongsvinger er klar for opprykksfinale.

91`: Bytte Kongsvinger. Randall Brenes går ut og Jonas Johansen går ut.

91`: Ny kjempesjanse for Kongsvinger. Kai Risholt skyter utenfor alene med keeper.

89`: MÅL Kongsvinger. Kai Risholt avgjør kampen for Kongsvinger. KIL kontrer og kommer fire mot to, og Risholt setter ballen sikkert i mål. Dermed 3-1 til Kongsvinger.

87`: Tuelo Johannessen er nær ved å punktere kampen, men volley-skuddet blir blokkert.

85`: Bytte Kongsvinger. Målskårer Magnus Sylling Olsen går ut og Olav Tuelo Johannessen kommer inn.

81`: Tarjei Dale er nær ved å utligne for Sogndal, men når ikke fram på Elvis sitt innlegg. Sarpsborg leder fortsatt over Fredrikstad, et kvarter før slutt.

78`: Sogndals driblefant Henrik Furebotn får gult kort da han stopper en KIL-kontring. Soleklart gult kort.

77`: Kjempesjanse for Sogndal! Elvis header fra to meter etter en corner, men Sylling Olsen får avverget. Kongsvinger lever farlig nå.

75`: Sogndal slår en del langt nå, og det er mye kjemping i Kongsvingers straffefelt. Men store sjanser har det foreløpig ikke blitt ut av det.

74`: Bytte Kongsvinger. Steinar Strømnes kommer inn for en småskadet Edier Frejd.

67`: Kongsvinger mener seg snytt for et straffespark etter dytting i feltet på en corner. Dommer Roy Helge Olsen vinker spillet videre. Like før hadde Kai Risholt en halvsjanse, men skuddet hans ble blokkert.

63`: Solheim er nær ved å skåre med sin aller første touch på ballen! Header over fra fem meter. Nesten et kjempebytte av Emberland.

62`: Bytte Sogndal. Mats Solheim kommer inn for Jon Midttun Lie.

60`: Et kvarter er spilt av andre omgang på Gjemselund, men ingen av lagene har klart å produsere en eneste målsjanse. Sogndal har ballen mest, men er ganske ufarlige på siste tredjedel av banen.

50`: Mye kjemping på midten i starten av omgangen. Mye taklinger og lite finspill.

46`: Andre omgang er i gang. Ingen bytter på noen av lagene.

Pauserapport: Det har vært en jevn og tett kamp mellom Kongsvinger og Sogndal i regnværet på Gjemselund. Men det var hjemmelaget som skapte de største sjansene, og tok ledelsen midt i omgangen etter et pent frispark av Randall Brenes.

Magnus Sylling Olsen doblet ledelsen med et pent hodestøt ti minutter senere, og det meste så ut til å gå Kongsvingers vei.

Men Sogndal tok over mer og mer av spillet mot slutten av omgangen, og det var ikke ufortjent da Ulrik Flo satte inn reduseringen til 2-1.

- Det var viktig å få målet, og nå er vi med i kampen igjen, sa Sogndal-trener Karl Oskar Emberland i pausen.

- Vi har bra kontroll, men vi må ikke bli for defensiv, var KIL-trener Øyvind Eide sin oppsummering av omgangen.

Det er også verd å merke seg at Sarpsborg 08 fortsatt leder 1-0 over "storebror" Fredrikstad i den andre kampen. Vinnerne av de to kampene skal som kjent møtes i en opprykksfinale.

Se Kongsvingers mål her

46`: Pause.

45`: MÅL Sogndal: Ulrik Flo setter ballen i mål etter klabb og babb i feltet. Sogndal får tre muligheter før Ulrik Flo setter ballen i mål.

43`: Sogndal har ballen mye, men klarer ikke å produsere store sjanser.

38`: Nytt frispark Kongsvinger, nøyaktig på samme sted som ved 1-0-målet. Denne gangen går skuddet rett i muren. Sogndals unge midtstopper Even Hovland får gult kort i situasjonen som førte til frisparket.

37`: Halvsjanse for Sogndal. Tarjei Dale header rett på KIL-keeper Conny Månsson.

36`: Ny kjempesjanse for Kongsvinger. Kai Risholt skyter utenfor fra ti meter. Fredrikstad får annulert et mål, og stillingen er fortsatt 1-o til Sarpsborg.

32`: MÅL Kongsvinger! Magnus Sylling Olsen header Kongsvinger opp i 2-0 etter innlegg fra Randall Brenes. Litt mot spillets gang, men det bryr ikke hjemmepublikumet på Gjemselund seg om.

31`: Kjempesjanse til Sogndal etter en corner. Tarjei Dale skyter over fra fire meter.

27`: Sogndal har tatt over mer av spillet etter Kongsvingers mål, men de sliter med å komme til målsjanser.

21`: MÅL Kongsvinger! Frispark til Kongsvinger på 20 meter. Randall Brenes skrur ballen rundt muren og i mål. Frisparket kom etter at Magnus Sylling Olsen ble felt av hedmarkingen Harald Stormoen. Kampen har vært jevn, men Kongsvinger har skapt de største sjansene i kampen, og det er derfor ikke ufortjent at de leder 1-0.

18`: Ny halvsjanse for Kongsvinger. Ørjan Berg Hansen skyter fra 18 meter, men Songdals polske keeper redder. Martin Wiig har overraskende sendt Sarpsborg 08 opp i ledelsen i den andre opprykkskampen.

13`: Ny kjempesjanse for Kongsvinger. Denne gang er det tidligere Sogndal-spiss Kai Risholt som skyter utenfor fra 11 meter. KIL kunne ledet nå.

7`: Magnus Sylling Olsen med en stor sjanse etter et innlegg fra høyresiden. Han kunne skåret sitt 11. mål for sesongen, men header en meter utenfor.

5`: Nervøs åpning på Gjemselund. Sogndal kommer til den første halvsjansen.

Lagoppstillingene finner du her

Vinn eller forsvinn

Det er vinn eller forsvinn når Kongsvinger og Sogndal møtes i kvalifiseringskamp for Tippeligaen på Gjemselund i kveld. Vinneren får møte enten Sarpsborg eller Fredrikstad i en oppryukksfinale.

Kampen begynner klokka 18, og du kan se den på NRKs nett-TV med Simen Sveen som kommentator. Vi følger også kampen her på nrk.no/ho.

Kongsvinger favoritt, men...

Norsk Tipping holder Kongsvinger som favoritt på oddsen. Hjemmeseier er satt til 2.10, mens Sogndal-seier er satt til 2.80 på oddsen.

Men å være odds-favoritt er som kjent ingen seiersgaranti. Ingen av lagene har glemt at Sogndal vant 2-0 da de møttes på Gjemselund i mai. Sogndal er Adeccoligaens beste bortelag og har ikke tapt på bortebane siden 26. april. Sogndal er uten tap på de åtte siste kampene. Men fem av dem har endt uavgjort.

Simen Sveen

Simen Sveen kommenterer kveldens kamp på nett-TV.

Foto: Anne Næsheim / NRK

KIL er et sterkt hjemmelag, det nest beste i Adeccoligaen i år, og Gjemselund er en festning. Det er der de har hatt de gode opplevelsene og lagt grunnlaget for tredjeplassen på tabellen og kvalifisering.