NRK Meny
Normal

Kongsvinger får politihøgskole

Regjeringen vil utdanne mer politi og Kongsvinger får dermed politihøgskole med 150 studenter på Sæter gård neste år.

Sæter gård.

Sæter gård blir politihøgskole.

Foto: Frode Meskau / NRK

I forslaget til statsbudsjett, som legges fram i neste uke, vil regjeringa bruke 30 millioner kroner til å styrke politiutdanninga, og mange av de millionene skal brukes i Kongsvinger.

Utbygginga på Sæter gård er allerede i gang og justisminister Knut Storberget berømmer Kongsvinger kommune for jobben de har gjort for å få politiutdanninga dit.

- Det har betydd alt. Jeg retter en stor takk til ordføreren og det politiske miljøet som har møtt oss med åpne armer og gjort det mulig for oss å satse på Sæter gård, sier Storberget.

Storberget sier det betyr mye for hele regionen at politiutdanninga legges til Kongsvinger.

- Glåmdalen har fra før Bruvoll fengsel i Nord-Odal og Vardåsen fengsel, og med den nye satsinga begynner distriktet og få en tung posisjon i justis-politikken, sir Storberget.

Styrker politiutdanninga

I alt skal det tas opp 552 politistudenter neste år , fordelt på Oslo, Bodø og Kongsvinger. Det er mange flere enn de siste åra.

Allerede neste høst skal det være klart for 150 førsteårsstudenter på Sæter gård og Justisministeren tror absolutt at Kongsvinger blir et attraktivt studiested for politistudentene.

- Jeg er overbevist om at vi får gode søkere til studieplassene og vi har allerede begynt å rekruttere lærere, sier Storberget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.