NRK Meny
Normal

Kongsvinger får politihøgskole

Regjeringen vil utdanne mer politi og Kongsvinger får dermed politihøgskole med 150 studenter på Sæter gård neste år.

Sæter gård.

Sæter gård blir politihøgskole.

Foto: Frode Meskau / NRK

I forslaget til statsbudsjett, som legges fram i neste uke, vil regjeringa bruke 30 millioner kroner til å styrke politiutdanninga, og mange av de millionene skal brukes i Kongsvinger.

Utbygginga på Sæter gård er allerede i gang og justisminister Knut Storberget berømmer Kongsvinger kommune for jobben de har gjort for å få politiutdanninga dit.

- Det har betydd alt. Jeg retter en stor takk til ordføreren og det politiske miljøet som har møtt oss med åpne armer og gjort det mulig for oss å satse på Sæter gård, sier Storberget.

Storberget sier det betyr mye for hele regionen at politiutdanninga legges til Kongsvinger.

- Glåmdalen har fra før Bruvoll fengsel i Nord-Odal og Vardåsen fengsel, og med den nye satsinga begynner distriktet og få en tung posisjon i justis-politikken, sir Storberget.

Styrker politiutdanninga

I alt skal det tas opp 552 politistudenter neste år , fordelt på Oslo, Bodø og Kongsvinger. Det er mange flere enn de siste åra.

Allerede neste høst skal det være klart for 150 førsteårsstudenter på Sæter gård og Justisministeren tror absolutt at Kongsvinger blir et attraktivt studiested for politistudentene.

- Jeg er overbevist om at vi får gode søkere til studieplassene og vi har allerede begynt å rekruttere lærere, sier Storberget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.