NRK Meny
Normal

Kongepokalen til Hansegård

Hallgrim Hansegård fra Øystre Slidre Spel- og dansarlag vant kongepokalen under Landskappleiken på Fagernes. – Fantastisk å få dette til etter en meniskskade som satte karrieren i fare, sier han.

Hallgrim Hansegård

Hallgrim Hansegård mottar kongepokalen etter sin hallingdans.

Foto: Runhild Heggen

Kongepokalen var i år satt opp i klassen halling og det skjer bare hvert åttende år. Derfor var det en ekstra fornøyd vinner vi pratet med søndag ettermiddag.

– Det betyr at du får samlet de beste lausdanserne og de stiller ekstra godt forberedt, så det blir ekstra gjevt med en kongepokal, sier Hallgrim Hansegård.

Karrieren i fare

Hallgrim Hansegård i bunad midt i et hopp under fremføring av hallingdans

Etter en kvalifisering som han ikke var helt fornøyd med, satt finalen som et skudd og sikret Hallgrim Hansegård kongepokalen.

Foto: Runhild Heggem

I vår var han usikker på om han kunne danse halling igjen etter en meniskskade. Dessuten var det mye arbeid med to nye forestillinger med Frikar. Derfor var han lagt fra sikker på om han kunne delta i konkurransen.

– Det har vært hardt arbeid å komme tilbake og det fantastisk å være der jeg er nå, sier han.

Han var ikke helt fornøyd etter kvalifiseringen, men finalen i går kveld satt som et skudd.

– Jeg hadde en veldig god opplevelse til musikken av Knut og Ole Åstad Bråten som spilte en lått som heter "Sumarmorgon".

Les også: – Vi vil oppleve norsk folkemusikk

– Flott arrangement

Hallgrim Hansegård stiftet Frikar Dance Company i 2006 og har tidligere mottatt flere priser. Det var 13 deltagere i A-klassen i hallingdans og Hansegård sier rekrutteringen er veldig bra. I år var 22 som deltok i juniorklassen og det er god rekruttering over hele landet, forteller han.

Han skryter av årets Landskapleik på Fangernes.

– På en måte er jeg inhabil siden jeg er fra Valdres, men jeg synes de har laget et utrolig fint arrangement. Hilmestemnet og Landskapleiken var slått sammen i år og det ga en spesiell stemning. Spesielt utelivet på nattersid med buskspel, dans og god stemnin, sier Hallgrim Hansegård.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.