NRK Meny
Normal

Kongelig feiring i Nord-Fron

Kvamsfjellet (NRK): Nord-Fron sin gave til kongeparet var en forestilling på Høgfjellsscena på Kvamsfjellet. Den delte de med hundrevis publikummere. Se bilder fra kongeparets jubileumsreise her.

Gå til forsiden

Kongeparets jubileumsreise i Hedmark og Oppland

Kongeparet på Høgfjellsscena i Nord-fron

Kongeparets jubileumsreise i Hedmark og Oppland

27 bilder

  Festforestillingen «Slått over slott seg bygger» inneholdt et variert program der blant annet Jacob og Nils Ole Oftebro deltok. Den var bygget over «møtet» mellom Ibsens Peer Gynt og den virkelige jeger og friluftsmann Per Gynt, som bodde i disse traktene.

  Etter forestillingen reiste kongeparet tilbake til Jørstad gård på Maihaugen.

  Se bilder fra Kvamsfjellet her:

  Nord-Fron sin gave til kongeparet var en forestilling på Høgfjellsscena på Kvamsfjellet. Den delte de med hundrevis publikummere.

  Staselig skyss

  Skyssen som fraktet kongeparet fra Rondablikk til Høgfjellsscena i Nord-Fron var staselig. Også dølahesten Bjonfrida ble ekstra pyntet til det ærefulle oppdraget.

  – Her skal det til både hårspray og glansspray, fortalte kusk Ingunn Tofte.

   Ingunn Tofte og Stine Brunsberg

  EKSTRA PYNT: Ingunn Tofte og Stine Brunsberg pynter dølahesten Bjonfrida.

  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

  Får oppleve mye

  Turen var ikke så lang, men kongeparet fikk oppleve mye på turen.

  – På vegen opp får de et innslag med dans og tåkelur. Når de kommer fram står det et kor klart for å synge «Fola, fola Blakken». Og konserten på Høgfjelsscena blir jo veldig flott, med mange forskjellige innslag, sa Tofte rett før det hele var i gang.

  Tofte var spent før møtet med kongeparet.

  – Dette blir en stor opplevelse. Jeg har tenkt veldig mye på hva jeg skal si. Men det blir jo litt opp til kongeparet, sa Tofte.

  Fletter hår og leser krim

  Madeleine Hallingrød Mølmen var en av dem som skulle opptre for kongeparet. Hun leste litt i ei krimbok mens venninna Mina Letrud flettet håret hennes.

  – Det er greit å se presentabel ut når en skal fremføre noe for kongeparet, sa Mina.

  Madeleine Hallingrød Mølmen, Mina Letrud og Lisa Kristine Lien

  LADER OPP: Madeleine Hallingrød Mølmen, Mina Letrud og Lisa Kristine Lien lader opp før de skal opptre for kongeparet.

  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

  Hagefest med inviterte gjester

  Tirsdag blir det arrangert hagefest på Maihaugen med 600 inviterte gjester. Kronprins og Kronprinsessen vil også være til stede. Her er Kongen og Dronningen vertskap.

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny spiller til Storhamar

   Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

   Storhamar
   Foto: TV 2
  • Utforkjøring i Garmo

   En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

   I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.