NRK Meny
Normal

Kong Harald besøker flomofre

Kong Harald skal lørdag besøke flomofre i blant annet Stor-Elvdal og Sel.

Kong Harald og dronning Sonja på Otta

Kong Harald og dronning Sonja fra et tidligere besøk på Otta. I morgen kommer kongen til blant annet Sel og Stor-Elvdal.

Foto: Torvild Sveen / NRK

Kongen kommer lørdag formiddag som en del av en større tur til flomrammede områder.

– Han skal også besøke Stor-Elvdal og Eidsvoll, sier kommunikasjonssjef Ivar Ødegaard hos Fylkesmannen i Oppland til gd.no.

Kongen blir flydd inn med helikopter, og skal tilbringe en times tid på hvert sted. Der skal han se på skadene, og snakke med folk som er berørt av flommen. I Sel skal kongen tas imot av ordføreren.

– Men det viktigste for ham er å møte folk, sier Ødegaard. Fylkesmannen er ansvarlig for kongens besøk.

Også under storflommen i 1995 besøkte kong Harald flomofre.

Flom Gardbekken Stor-Elvdal

Flom i Gardebekken i Stor-Elvdal i helga.

Foto: Morten Gustu, Bjørånes

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.