NRK Meny
Hadelandsmann tiltalt for drap
Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Konedrap på Hadeland

Oppsummert

En mann er tiltalt for å ha skutt sin kone i deres bolig i Gran i januar. Skuddet skal ha blitt avfyrt på kloss hold og kona døde nesten umiddelbart.

 • Aktor fornøyd med dommen

  Aktor i saken mot 51-åringen, Jo Christian Jordet er fornøyd med dommen på 12 års fengsel. Han hadde i utgangspunktet bedt retten om 13 år, men grunnet at mannen har en lettere psykisk utviklingshemning ble straffen satt til 12 år.

 • Ikke enig - anker dommen

  Den 51 år gamle mannens forsvarer Harald Stabell sier hans klient ikke er enig i dommen, og anker nå dommen. Mannen er i tingretten dømt til tolv års fengsel for å ha skutt og drept kona i Gran kommune i Oppland i januar i år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i Storgata

  Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

 • Svele fortsetter i Storhamar

  Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

 • Tatt med narkotika

  En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.