NRK Meny
Kommunereform, Innlandet
Foto: NRK

Kommunereformen i Innlandet

Oppsummert

Innen 1. juli skal alle kommuner i Norge ta stilling til om de vil slå seg sammen med noen av sine naboer.

 • Ingen tvang

  Hedmark og Oppland er to av kun fire fylker der fylkesmennene ikke har foreslått bruk av tvang for i det hele tatt for å få slått sammen kommuner. I de andre fylkene har fylkesmennene til sammen foreslått bruk av tvang overfor 60 kommuner.

 • – Grue bør se mot Akershus

  Ordfører, Wenche Huser Sund, mener at Grue bør bli en del av Akerhus, skriver Glåmdalen. Hun ser for seg at også Kongsvinger og resten av sørfylket blir en del av Akershus. Hun tror en sammenslåing med Kongsvinger, eller Våler og Åsnes blir for lite.

  Wenche Huser Sund
  Foto: Bjørn Opsahl / NRK
 • Respekterer kommunenes valg

  – Vi må respektere at flertallet av kommunene i Innlandet er imot kommunesammenslåing. Det sier regiondirektør i NHO Innlandet, Åge Skinstad. I går sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund at kommunereformen bør utsettes fordi den ikke får noen effekt.

  NHO-direktør Åge Skinstad
  Foto: Audun Kristiansen / NRK
 • Rendalen består

  Rendalen skal bestå som egen kommune. Det har et enstemmig kommunestyre vedtatt. – Som en stor kommune med få innbyggere har vi lite å hente på en sammenslåing. Vi taper heller ikke penger på å fortsette på egenhånd, sier ordfører Norvald Illevold.

  Rendalen skeptisk til ny kommunesammenslåing
  Foto: Stig Karlo Helstrøm
Det er mange som ønsker å uttrykke en mening om kommunesammenslåing. Håkon Skaug ser nok litt annerledes på det enn de fleste andre.
Folk i Etnedal er fortsatt veldig usikre før folkeavstemninga om kommunesammenslåing på mandag. De og innbyggerne i 9 andre kommuner på Vestoppland skal da si ja eller nei til storkommune. Etnedal er minst - og mange er skeptiske.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.

 • Dømt for grov voldtekt i Sverige

  En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.