NRK Meny
Normal

Kommunen vil betale for spesialisterklæring

Ringsaker kommune har sagt seg villig til å betale for at en spesialist skal uttale seg om Lene Renathe-saken. – Svært viktig for prosessen, sier jentas advokat, Jostein Løken.

Lene-Renathe Skjoldheim

Ringsaker kommune sier ja til å betale for en spesialisterklæring i saken til Lene-Renathe Skjoldheim.

Foto: Arvid Torsgard, NRK

Saken om Lene-Renathe Skjoldheim har fått mye oppmerksomhet. Jenta fra Brumunddal ble først tatt hånd om av barnevernet syv år etter at de første bekymringsmeldingene kom inn. Nå har hun gått til søksmål mot Ringsaker kommune.

Les også:

Ja til spesialisterklæring

Lene-Renathes advokat Jostein Løken har bedt kommunen samarbeide om å få på plass en psykiater som kan komme med en spesialisterklæring i saken. Nå har kommunen sagt ja til dette.

– Det er en svært viktig utvikling i saken, og det kan synes som at kommunen på mange måter er enig i at her kan det foreligge et ansvarsgrunnlag, sier Jostein Løken.

Jostein Løken, advokat

Advokat Jostein Løken mener samarbeidsviljen Ringsaker kommune viser er et viktig skritt i riktig retning for Lene-Renathe Skjoldheim.

Foto: Arvid Torsgard, NRK

Psykiateren skal undersøke i hvilken grad forsømmelsen fra barnevernet og kommunen har påvirket Lene-Renathes livsutfoldelse, både frem til i dag, og i tiden fremover.

– Det som ofte kan være komplisert i slike saker er å beregne i hvilken grad denne skaden som har oppstått hemmer livsutfoldelsen til min klient, sier Løken.

Kommunen dekker kostnadene

Rådmannen i Ringsaker skriver i et brev til Løken at rådmannen slutter seg til forslaget om å innhente en spesialisterklæring fra en psykiater.

«Det bekreftes med dette at kommunen vil dekke kostnadene som vil påløpe ved en slik utredning» skriver rådmann Jørn Strand i Ringsaker kommune.

Han skriver videre at begge parter må være enige i valget av sakkyndig, og den sakkyndiges mandat.

– Jeg synes vi har en god dialog med kommunen, de samarbeider og ønsker å kartlegge saken best mulig. Selve fundamentet ble lagt ved at vi presenterte en god del dokumentasjon som tyder på at det foreligger et ansvarsgrunnlag, sier advokat Jostein Løken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.

 • Sex med mindreårig

  Ei kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en enslig mindreårig asylsøker på et bofellesskap i Vestoppland der hun var medarbeider. Fornærmede var 16 år da det begynte i fjor sommer, forteller statsadvokat Iris Øsp Lydsdottir Storås til Oppland Arbeiderblad.