NRK Meny
Normal

Kommunen vil betale for spesialisterklæring

Ringsaker kommune har sagt seg villig til å betale for at en spesialist skal uttale seg om Lene Renathe-saken. – Svært viktig for prosessen, sier jentas advokat, Jostein Løken.

Lene-Renathe Skjoldheim

Ringsaker kommune sier ja til å betale for en spesialisterklæring i saken til Lene-Renathe Skjoldheim.

Foto: Arvid Torsgard, NRK

Saken om Lene-Renathe Skjoldheim har fått mye oppmerksomhet. Jenta fra Brumunddal ble først tatt hånd om av barnevernet syv år etter at de første bekymringsmeldingene kom inn. Nå har hun gått til søksmål mot Ringsaker kommune.

Les også:

Ja til spesialisterklæring

Lene-Renathes advokat Jostein Løken har bedt kommunen samarbeide om å få på plass en psykiater som kan komme med en spesialisterklæring i saken. Nå har kommunen sagt ja til dette.

– Det er en svært viktig utvikling i saken, og det kan synes som at kommunen på mange måter er enig i at her kan det foreligge et ansvarsgrunnlag, sier Jostein Løken.

Jostein Løken, advokat

Advokat Jostein Løken mener samarbeidsviljen Ringsaker kommune viser er et viktig skritt i riktig retning for Lene-Renathe Skjoldheim.

Foto: Arvid Torsgard, NRK

Psykiateren skal undersøke i hvilken grad forsømmelsen fra barnevernet og kommunen har påvirket Lene-Renathes livsutfoldelse, både frem til i dag, og i tiden fremover.

– Det som ofte kan være komplisert i slike saker er å beregne i hvilken grad denne skaden som har oppstått hemmer livsutfoldelsen til min klient, sier Løken.

Kommunen dekker kostnadene

Rådmannen i Ringsaker skriver i et brev til Løken at rådmannen slutter seg til forslaget om å innhente en spesialisterklæring fra en psykiater.

«Det bekreftes med dette at kommunen vil dekke kostnadene som vil påløpe ved en slik utredning» skriver rådmann Jørn Strand i Ringsaker kommune.

Han skriver videre at begge parter må være enige i valget av sakkyndig, og den sakkyndiges mandat.

– Jeg synes vi har en god dialog med kommunen, de samarbeider og ønsker å kartlegge saken best mulig. Selve fundamentet ble lagt ved at vi presenterte en god del dokumentasjon som tyder på at det foreligger et ansvarsgrunnlag, sier advokat Jostein Løken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Holder igjen penger til skoleløft

  Hedmark fylkeskommune holder igjen 73 millioner til oppgradering av Skarnes videregående skole. Grunnen er at kommunepolitikerne vil ut av Innlandet og inn i nye Viken, bekrefter Aasa Gjestvang, fylkesråd for videregående opplæring til Glåmdalen.

  Skarnes videregående skole
  Foto: Ann Kristin Mo
 • Mye snø gir økte byggekostnader

  Rydding av snø gir merarbeid og økte kostnader for en rekke byggeprosjekter. Bare på en byggeplass i Lillehammer har Veidekke AS hatt en merkostnad på rundt 600.000 kroner på grunn av snøen som må ryddes vekk. Det skriver GD.

 • Det blir Innlandet Venstre

  Venstre i Hedmark og Oppland slår seg sammen. Det blir Innlandet Venstre fra 1. januar 2020. Vedtaket ble gjort enstemmig på årsmøtene til de to fylkespartiene.