NRK Meny
Normal

Kommer tilbake i politikken

Etter 16 år på Stortinget trakk han seg fra politikken i fjor. Nå angrer Per Roar Bredvold, og er innstilt som Frps toppkandidat til fylkestingsvalget neste år.

Per Roar Bredvold

TILBAKE: Per Roar Bredvold har sagt ja til å toppe fylkestingslista til Hedmark Frp.

57-åringen fra Åsnes er innstilt på topp av nominasjonskomiteen i Hedmark Frp. På de neste plassene har komiteen satt opp Katrine Aurland fra Åmot og Dag Martin Bakken fra Elverum.

Ville gi seg med politikk

Nominasjonskomiteen Fremskrittspartiet satser altså på en superveteran, som har lang fartstid både fra kommunestyre, fylkesting og storting.

– Jeg hadde nok tenkt å gi meg i politikken, men jeg har fått ganske mange forespørsler om jeg kunne begynne igjen. Jeg tror jeg har noe å gi, hvis ikke hadde jeg ikke sagt ja til å stille på lista, sier Bredvold.

Nominasjonsmøtet i fylkespartiet i januar fastsetter endelig hvordan lista til fylkestingsvalget blir.

– Jeg har stilt meg til disposisjon så får vi se hvordan rekkefølgen blir, sier han.

Han trekker fram næringspolitikk som den viktigste drivkraften for comebacket i fylkespolitikken.

– Jeg vil trekke fram næringsliv og rammevilkår for næring i byene og distriktene. Jeg vil at vi skal ha levende distrikter, sier han.

På Stortingets talerstol var han den mest aktive innlandspolitikeren. I sin siste stortingsperiode stilte han spørsmål til statsrådene 267 ganger. Men noe comeback i rikspolitikken blir det ikke:

– Jeg har ingen ambisjoner om å komme tilbake på Stortinget, ler Per Roar Bredvold.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.