NRK Meny
Normal

Kø for billigere pass

Det er blitt 540 kroner billigere å skaffe seg pass fra nyttår.  Det har ført til kø i skranken på Hamar politistasjon. Ove Magnus Olafsen var en av dem som sikret billig pass torsdag. seg  

I kø for nytt pass.
Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

 

 

Halv pris

- Vi hadde veldig stor pågang i går, sier Kari Midtskogen, seksjonssjef ved Hamar Politistasjon.

- Da fikk vi inn cirka 100 passøknader, og det er flere enn normalt. Pågangen var jevn hele dagen, og til tider var det også litt kø, sier Midtskogen. Hun tror lavere pris har fått folk til å vente med å fornye passet. I fjor kostet nemlig et pass 990 kroner. Nå slipper du unna med 450 kroner - mer enn halv pris!

 

Billigere pass.

- Vi har fått rundt 100 passøknader etter at prisen ble mer enn halvert etter nyttår, sier Kari Midtskogen ved Hamar politistasjon.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

 

Betyr mye

Ove Magnus Olafsen var en av flere som var innom Hamar politistasjon i dag tidlig for å fornye passet.

- Det er klart det betyr mye at pass er blitt billigere. Da blir det mer i lommepenger når jeg drar til Egypt i februar, sier Olafsen, som kanskje kommer til å bruke de ekstra pengene til utflukter eller kjøp av suvenirer.

Billigere pass.

- Betyr mye av prisen på pass har gått ned, sier Ove Magnus Olafsen.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Johnny Slettemeås var også innom politistasjonen på Hamar for å fornye passet, men han hadde ikke ventet på nytt år og prisnedgang:

På tide

- Nei, det var helt tilfeldig. Passet mitt gikk ut nå, og jeg skal snart på ferie. Men det var på tide at prisen på pass gikk ned.

Det synes også Turid Surèn Aaberg. Passet hennes gikk ut før jul, men hun ventet til januar med å fornye det.

- Det er såpass dyrt å skaffe seg et pass, så da er det greit å passe på når man har muligheten til å spare litt, mener hun.

I høysesongen, rett før sommerferien, pleier de ansatte ved Hamar politistasjon å behandle opp til 60 - 70 passøknader daglig. I går var altså tallet over 100 - og trolig blir det også litt ekstra trykk de nærmeste dagene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Store deler av kommunestyret i Nordre Land er kritiske til en sammenslåing av barnevernstjenesten i Land-kommunene og Gjøvik. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.