NRK Meny
Normal

Knut-Øyvind Hagen på Innlandsscenen

Det ble ballader da Knut-Øyvind Hagen fra Hamar opptrådte på Innlandsscenen. – Tekstene og budskapet er blitt mer viktig for meg, sier Hagen.

Knut Øyvind Hagen på Innlandsscenen

Knut-Øyvind Hagen på Innlandsscenen.

Knut-Øyvind Hagen sier han har elsket Melodi Grand Prix siden han var liten. I 2007 kom hans låt «Rocket Ride» med vokalisten Jannicke Abrahamsen på andreplass i den norske MGP-finalen.

– MGP er blitt en viktig del av mitt kunstneriske virke, sier Hagen, som drømmer å stå på scenen i finalen i Eurovision Song Contest.

Reiste til Liverpool

Hagen studerte 3 år ved Liverpool Institute of Performing Arts. Blant noen tusen søkere fikk han plass ved musiker- og skuespillerutdanningen og tok også fordypning i sang og komposisjon. Samtidig jobba han ved flere engelske teatre og var sangsolist på et teater i West End i London i 2005.

Seinere har han hatt flere roller i musikaler, som for eksempel «Chess».

Hagen jobber som journalist i NRK Hedmark og Oppland.

Nytt album i 2016

Hagen ga ut to de to julesinglene «Min julesang til deg» og «Barnas julesang» i 2012. Han var også låtskriver da dansebandet Vagabond ga ut sitt album «Vagabond» i 2009, som de også fikk Spellemannsprisen for.

I 2010 framførte Hagen sin egen låt «Memory Lane» sammen med Juris Vizbulis i finalen i Eurovision Song Contest i Latvia. Den endte på 4. plass.

– Jeg har spilt inn flere låter i Stockholm og vil gi ut et helt album i 2016, sier Hagen.

På Innlandsscenen hadde han med seg Jon Konrad Strøm på piano og Sigurd Arnekleiv Bækkelund på fiolin.