Roste kongen for jobben han gjør

Knut Øivind Topp fra Gjøvik er født på samme dag som dronning Sonja. Søndag hadde han og flere gjøvikensere, som også er 80 år i år, en liten kakefest med kongeparet.

Knut Øivind Topp og kongeparet i Gjøvik

KONGELIG MØTE: Knut Øivind Topp fikk snakke med kongen og dronningen da de besøkte Gjøvik på søndag. Han var opptatt av å rose kongen for jobben han gjør.

Foto: Sigve Fossum Maritvold / NRK

Kong Harald og dronning Sonja er på jubileumstur i Innlandet i forbindelse med at begge fyller 80 år i år.

Da passet det godt å samle andre 80-åringer til en liten kakefest i Gjøvik. Topp syntes det var koselig å få invitasjon til å være med på å feire kongeparet.

Klapp på skulderen

Både dronningen og han fyller 80 år den 4. juli.

Knut Øivind Topp

FØDT SAMME DAG: Knut Øivind Topp fra Gjøvik er født på samme dag som dronningen. I dag fikk han feire sammen med kongeparet.

Foto: Elin Fossum / NRK

– Jeg har jo spøkt litt med at neste år får vi invitere dronningen også, så slipper hun å ha ansvaret hvert år, sa snart 80 år gamle Knut Øivind Topp før møtet og lo godt.

Han fikk en lengre prat med kongeparet der han helt glemte å invitere til 80-årskalas, men roste kongen for jobben han gjør.

– Det var et veldig fint møte. Jeg tror begge satte pris på det jeg sa. Det var morsomt å treffe dem. Jeg spurte kongen om hvordan det er å være konge. Det visste han ikke hva han skulle svare på. Derfor sa jeg litt om hvordan jeg synes de gjorde jobben.

(Saken fortsetter under bildegalleriet)

Kongeparet på Høgfjellsscena i Nord-fron
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Topp forteller at han tror kongen får lite tilbakemeldinger på jobben han gjør som konge, og at han sjøl synes de gjør en enestående jobb. Topp klappet også kongen flere ganger på skulderen.

– Da ble han litt stor i øynene. Dronningen var blank i øynene av det jeg sa. Jeg hadde lyst til å gi henne en klem.

– Hva skal du gjøre nå?

Nå skal jeg leve resten av mitt liv, jeg tror det blir bra, sier Topp.

Kongeparet besøkte andre som også fyller 80 år, på Gjøvik

Fotograf Bjørn Erik Rygg Lunde.

Jubileumsreise

Kongeparet på Gjøvik

80 ÅR: Kongeparet feiret bursdag sammen med flere 80-åringer i Gjøvik. Knut Øivind Topp som er født samme dag som dronningen sitter helt til høyre i bildet blant publikum.

Foto: Sigve Fossum Maritvold / NRK

Knut Øivinds kone, Gerd Topp, fulgte også med på kongebesøket, og syntes det var stas at mannen fikk snakke med kongeparet.

– Han fikk snakket lenge med dem. Jeg tenkte at kongen ikke fikk sagt noe, sier hun og smiler.

Besøket i Gjøvik er en del av jubileumsreisen som kongeparet er på i Innlandet. Den startet søndag og varer til onsdag.

De skal også besøke Kongsvinger, Nord-Odal og Nord-Fron. De har også invitert 600 personer til hagefest på Maihaugen på tirsdag.

Kongeparet besøkte Hamar og Domkirkeodden

Fotograf Mats Sparby.

Kongeparet er på jubileumsreise i forbindelse med at de begge fyller 80 år i år. I fire dager skal de være i Hedmark og Oppland.

Fotograf Mats Sparby.