NRK Meny

Knivstikking Eidskog

 • - Bør frifinnes for drapsforsøk

  Forsvareren til 33-åringen som er tiltalt for drapsforsøk etter en knivstikking på Åbogen i fjor sommer, mener tiltalte bør frifinnes for drapsforsøk. – Han hadde ikke til hensikt å drepe og han følte seg truet, sa forsvarer Tom-Daniel Karlstad i Glåmdal tingrett i dag.

  Tom-Daniel Karlstad
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Ber om oppreisning på 200.000

  33-åringen som er tiltalt for forsøk på drap på en mann på Åbogen i Eidskog i fjor sommer, bør betale oppreisning og erstatning til fornærmede i saken på rundt 200.000 kroner. Det sa fornærmedes bistandsadvokat Kjetil Løvberg i Glåmdal tingrett i dag.

  Kjetil Løvberg
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • - Bør få seks år for drapsforsøk

  Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe mener 33-åringen som er tiltalt for forsøk på drap på en mann på Åbogen i Eidskog i fjor sommer, bør dømmes til seks års fengsel. Tiltalte innrømmer knivstikkingen, men sier han handlet i nødverge. Statsadvokaten mener derimot at vilkårene for nødverge ikke er oppfylt.

  Arne Ingvald Dymbe
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Erklærte seg ikke skyldig

  Mannen i 30-årene, som er tiltalt for drapsforsøk etter at en mann ble knivstukket på Åbogen i Eidskog i fjor sommer, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i Glåmdal tingrett i dag. Mannen mener han handlet i nødverge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om etterlønn

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning ber om 200.000 kroner i etterlønn, skriver Østlendingen. Han trakk seg som fylkesordfører i januar etter varsler om upassende oppførsel. Fylkesordfører Arnfinn Nergård anbefaler fylkestinget å si ja.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune
 • Ingvild Flugstad Østberg nr. 4

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk inn til 4. plass på 30 kilometer med skibytte på OLs siste dag i Sør-Korea. Hun ble slått på oppløpet av svenske Stina Nilsson(bildet).

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Kortere rettsdager i Valdres-saken

  Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten, skriver VG. I fjor ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus.

  13-åring funnet død i Valdres
  Foto: Arne Sørenes / NRK