NRK Meny
Normal

Knivdrept lege fra Stange

Den knivdrepte legen Stein Sjaastad er opprinnelig fra Stange. Han har tidligere arbeidet ved sjukehuset i Hamar.

Blomster utenfor Centrumsklinikken
Foto: Heiko Junge / Scanpix

 

Den 58 år gamle legen ble knivdrept på sitt kontor onsdag formiddag.  En 37 år gammel asylsøker fra Algerie er pågrepet og siktet i saken.

Divisjonsdirektør Øivind Graadal ved Sykehuset Innlandet, bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad, at Sjaastad arbeidet som assistentlege på kirurgisk avdeling ved Hamar sjukehus på midten av 70-tallet.  Sjaastad er opprinnelig fra Stange.

Psykiske problemer

Den siktede asylsøkeren har tidligere fått avslag på sin asylsøknad, og venter på svar etter anke. Mannen har i lang tid hatt psykiske problemer, og vært innlagt ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Den siktede skal ha hatt et anstrengt forhold til helsepersonell, og det var ikke tilfeldig at det i går var en lege som ble offer, sier sosialpsykolog Arnulf Kolstad til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mistet lappen på riksveg 4

  En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at vedkommende kjørte på feil side av en midtdeler på riksveg 4 i Hunndalen. I baksetet satt det tre barn usikret, opplyser politiet på Twitter.

 • Trafikkulykke Stange sentrum

  Fire biler har vært involvert i ei trafikkulykke i Stange sentrum onsdag ettermiddag. Ifølge politiet er det bensinlekkasje, og nødetatene er på stedet. En person er kjørt til legevakt med kuttskader i ei hånd.

 • Støtter luftputebåt på Mjøsa

  Formannskapet i Gjøvik vedtok i dag å støtte en planlagt luftputebåt på Mjøsa. Det er redningsselskapet som vil ta en slik doning i bruk for å kunne ha helårsberedskap på innsjøen. Gjøviks politikere gir 2 kr pr innbygger, tilsammen 60.000 kroner.

  Luftputebåt på Mjøsa
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK