NRK Meny
Normal

Knausgård hyller Munch

Forfatter Karl Ove Knausgård holder festtalen og Ungdomssymfonikerne står for musikken under 150-års festen for Edvard Munch 12. desember.

Karl Ove Knausgård
Foto: Hilde Bruvik / NRK

Det er klart etter at programmet til «Edvard Munch 150 år» ble presentert i Løten mandag.

Feires nær fødestedet

Edvard Munch ble født på gården Engelaug Østre i Løten 12. desember 1863. På dagen, 150 år etter, inviterer Munch 150 og Løten kommune til festforestilling og fødselsdagsfeiring i Terningen Arena i Elverum, nær Edvard Munchs fødested på Løten.

Kjersti Sandvik

Prosjektleder for Munch 150 i Løten, Kjersti Sandvik.

Foto: Stein S. Eide / NRK


– Vi er svært fornøyd med å ha fått Knausgård, sier prosjektleder for Munch 150 i Løten, Kjersti Sandvik.

Musikk og teater

Den bokaktuelle forfatteren skal reflektere over jubilanten og kunsten. På programmet står også Ungdomssymfonikerne med Strauss, Stravinskij og Beethoven på repertoaret. Med seg har orkesteret solist Birgitte Christensen (sopran) og dirigent Rolf Gupta.

Nyttårskonsert med Ungdomssymfonikerne

Ungdomssymfonikerne står for musikken under festforestillingen i anledning Edvard Munchs 150 års dag i Terningen Arena i Elverum.

Foto: Kjersti Sandvik

I tillegg gjester Jo Strømgren Kompani forestillingen med utdrag fra sin oppsettning «The Painter», der publikum gjennom store, livaktige dokker møter Edvard Munch som gammel, ung og barn.

Festforestilling

– Festforestillingen i Terningen Arena i Elverum avslutter et år med mange Munch-aktiviteter i hele landet. Den største publikumssuksessen var utstillingen i Oslo, som hadde nesten en halv million besøkende.

-Det er en stor glede å få avslutte Munch-året 2013 med festforestilling ved Munchs fødested – og det på selve dagen for kunstnerens fødsel, sier Elsebet Kjerschow, prosjektleder for det nasjonale jubileet.

Hun sier hele jubileumsåret har vært en stor fest både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Håper folk kommer

Munch 150

Interessen for Edvard Munch er stor verden over.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi håper og tror at vi med dette jubileumsåret har lykkes med vårt mål om å øke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst, sier Elsebet Kjerschow.

Som seg hør og bør blir det også fødselsdagskake og sang i anledning dagen. I pausen synger barn fra Løten for jubilanten mens publikum får servert bursdagskake. Forestillingen er åpen for alle, og billetter er lagt ut for salg.

– Nå gleder vi oss til å invitere til 150-årsdag på hjemmebane og håper mange vil komme og feire sammen med oss, avslutter prosjektleder for Munch 150 i Løten, Kjersti Sandvik.